Maandag
Vandaag staat er biryani op het menu. Dit is een klassiek Indiaas gerecht met geurige rijst dat vaak met kip of lamsvlees wordt geserveerd. Maar omdat het een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond is, gaan voor de vegetarische variant met wortel.
> naar het recept: wortel-biryani met komijn
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Dinsdag
Deze kip uit de oven staat in een uur op tafel. Naast de malse kip voeg je zoete uien en paprika’s toe samen met fluffy rijst, yoghurt en rucola. Om je vingers bij af te likken!
> naar het recept: cajun kip uit de oven van Jamie Oliver
Woensdag
We breken het weekmenu met een makkelijke én gezonde maaltijd. In Korea voegen ze de pittige smaakbom kimchi het liefst aan elk gerecht toe. Zo ook aan hun fried rice. De gefermenteerde groenten zijn rijk aan vezels, vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en natuurlijk probiotica (door het fermentatieproces).
> naar het recept: gebakken rijst met kimchi
Donderdag
Wist je dat er ontzettend vele variaties van de salade niçoise zijn? Het enige wat vaststaat zijn de volgende ingrediënten: vis, groenten en ei. Er is dus volop ruimte om te experimenteren.
> naar het recept: salade niçoise
Vrijdag
Ben jij bekend met de Thaise keuken? Dan ken je Pad Thai wel. Dit Aziatische hoofdgerecht is een van de populairste gerechten van Thailand, elke streek heeft zijn eigen variatie. Wij maken ‘m met garnalen.
> naar het recept: pad thai
Zaterdag
Buikspek is misschien wel het allerlekkerste vlees. Tenminste, als je het goed bereidt. Met dit recept lukt het je zeker!
> naar het recept: geroosterde varkensbuik met wortel en ui
Zondag
Begin je al te watertanden bij het zien van onderstaande foto? Wij ook! De paprika-risottotaart is niet alleen een echt masterpiece, maar ook ultiem comfortfood. Ook perfect om restjes (risotto) rijst mee op te maken zo aan het einde van het weekmenu.
> naar het recept: risottotaart