Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Deze verjaardagshapjes zijn altijd een succes

Is het binnenkort jouw b-day? Dan wil jij jouw gasten vast verrassen met wat lekkers. Vergeet de borrelnootjes en blokjes kaas: dit zijn de beste hapjes om te maken voor een verjaardag!

Lees verder na de advertentie

Verjaardagshapjes

Een verjaardag is er om gevierd te worden; met cadeautjes en natuurlijk heel veel lekker eten en de nodige drankjes. Maar wat zet jij op tafel? De klassieke kaasblokjes kent iedereen onderhand wel, dus verras je gasten eens met wat andere borrelhapjes. Wat denk jij bijvoorbeeld van Big Mac-rolls, warme citroenolijven of Turkse filodeeg flapjes? Met deze hapjes wordt je verjaardag ƩƩn groot feest! Liever wat besparen op de hapjes? Dan kun je ook goedkope hapjes inslaan!

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

15x verjaardagshapjes recepten:

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk de onderstaande recepten voor verjaardagshapjes dan snel:

recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

mediterrane Gehaktballetjes

Mediterrane gehaktballetjes

Een tapas hapje dat het altijd goed doet: gehaktballetjes. Geef er je eigen draai aan of maak dit heerlijke recept met Mediterrane smaakmakers als peterselie en tomaat. Lekker om met wat brood te serveren om mee in de saus te dippen.

Naar het recept
Quesadilla van pulled pork met cheddar

Quesadilla van pulled pork met cheddar

Dit is een echte aanrader voor alle pulled pork fans! Een knapperige quesadilla met superzacht varkensvlees binnenin. De gesmolten kaas maak het feest helemaal compleet.

Naar het recept
Gefrituurde polpette

Gefrituurde polpette

Al eet je de Italiaanse gehaktballetjes, polpette, traditioneel in tomatensaus. Deze gefrituurde balletjes met ricotta en kalfsgehakt zijn stiekem nóg lekkerder.

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Krab-komkommerrolletjes

Krab-komkommerrolletjes

Een frisse toevoeging aan de borrelplank. De krab in de rolletjes geven dit hapje een unieke smaak waar je zoveel van kunt blijven eten als je wilt!

Naar het recept
Garnalen-filocups

Garnalen-filocups

Een krokant bakje met een smeuĆÆge vulling met garnaal; wat wil een mens nog meer? Maar pas op met deze heerlijke verjaardag hapjes. De schaal is leeg voordat je het weet.

Naar het recept
Aardappeltortilla met zeekraal

Aardappeltortilla met zeekraal

De Spaanse tortilla is een ideaal borrelhapje. Je kunt het namelijk goed van tevoren maken en op het moment zelf in kleine stukjes snijden om te delen. Wel een puntje voor ons overhouden hĆØ?

Naar het recept
Borrel-buikspek

Borrel-buikspek

Wil jij iets bijzonders serveren? Dan is zelf borrel-buikspek maken een goed idee. Deze umami-bommetjes zijn een stuk specialer dan een plakje worst.

Naar het recept
Turkse filodeeg flapjes

Turkse filodeeg flapjes met feta, peterselie en munt

Een zoete appelflap is altijd goed, maar net wat spannender zijn deze hartige filodeeg flapjes. Vul ze met Turkse smaakmakers als feta, peterselie en munt of kies je eigen favoriete ingrediƫnten.

Naar het recept
Warme citroenolijven

Warme citroenolijven

Olijven zijn de ster van elke borrelplank. Kunnen ze volgens jou wel eenĀ upgradeĀ gebruiken? Geef ze dan eenvoudig extra smaak door ze te verwarmen met specerijen en citroensap.

Naar het recept
Cover voor

Bruschette met ricotta en pistache-olijvensalsa

Even iets anders dan de klassieke bruschette met tomaat. Deze variant met pistachenoten is helemaal van nu en in combinatie met de ricotta een onwijs lekker hapje. Ideaal om van tevoren te maken!

Naar het recept
Halloumispiesjes met clementine en chili

Halloumispiesjes met clementine en chili

Dit recept geeft een verfrissende en pittige smaakervaring. Gegrild tot de halloumi goudbruin en krokant is, krijgt het gerecht een heerlijke rokerige smaak, terwijl de clementine voor een frisse zoetheid zorgt.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
100 heerlijke hapjes: Big Mac Rolls

Big Mac rolls

Is een Big Mac jouw favoriete snack? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling Ʃn homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!

Naar het recept
Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

Vijgenspiesjes met Gorgonzola, parmaham en chiliolie

De hartige Gorgonzola en parmaham passen perfect bij de zoete vijgen. De chiliolie geeft het geheel een heerlijk pittig randje.

Naar het recept
Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

We borrelen sowieso al graag met vis, maar al helemaal met zalm. Zeker met de pittigeĀ wasabiĀ mayo bij dit recept, dat geeft het borrelhapje meteen watĀ kick!

Naar het recept
Bekijk hier al onze borrelhapjes:
snelle borrelplank

Borrelhapjes

Redactiefavoriet
recept Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Superlekker knoflookbrood van Jamie Oliver

Jamie: “Wie houdt nou niet van knoflookbrood? Met dit breekboord scoor je gegarandeerd. Ik heb er een recept voor twaalf personen van gemaakt, omdat de hoeveelheid deeg dan makkelijk werkt. Ik maak meestal twee platen deeg en vries er een in om een andere keer te bakken – daar zul je geen spijt van krijgen.”

Bekijk volledige recept

Ingrediƫnten

  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 500 g hard wit broodmeel (plus extra om te bestuiven)
  • olijfolie
  • 50 g witbrood (of volkorenbrood)
  • 1 grote bos bladpeterselie (60 g)
  • 3 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 200 g roomkaas (light)

Bereiding

  1. Als je wilt, kun je dit ook op de dag zelf maken. Giet 325 ml lauw water in een kom, doe de gist erbij en roer 2 minuten met een vork. Voeg het broodmeel en een flinke snuf zeezout toe en roer met een vork tot het niet meer gaat. Breng het deeg vervolgens met schone handen bij elkaar en doe zo nodig nog wat extra meel erbij, zodat het deeg niet meer aan je handen plakt.

  2. Kneed het 5 minuten op een met meel bestoven werkvlak, of tot het zacht en elastisch is. Maak een grove bal van het deeg, leg hem in een met olie ingevette kom, dek af met een schone, vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur op een warme plek rijzen, of tot het volume verdubbeld is.

  3. Scheur het brood in stukjes in een blender en maal tot kruimels. Wrijf twee bakplaten van 20 x 30 cm in met olijfolie en strooi de kruimels in een egale laag erover. Snipper de bovenste helft van de bos bladpeterselie in de blender. Pel de tenen knoflook, doe ze in de blender en maal ze fijn. Pers de citroen uit, voeg het citroensap en de roomkaas toe en maal alles glad. Proef een likje en breng het roomkaasmengsel op smaak.

  4. Sla het deeg terug en verdeel in twee gelijke porties. Rek en strek de stukken een voor een op een met olie ingevet werkvlak uit tot 30 x 50 cm. Smeer de helft van het roomkaasmengsel erop, maar laat aan de verre, lange kant een rand van 5 cm vrij. Rol het deeg heel rustig van je af op en maak een soort Zwitserse rol ervan.

  5. Snijd de rol met een scherp mes in achttien stukjes en leg ze vrij dicht tegen elkaar aan op de plaat. Dek ze af en laat ze een nacht in de koelkast rijzen (als je het op de dag zelf doet, 45 minuten, of tot het volume verdubbeld is).

  6. Verhit de oven tot 220˚ C. Bak de broden 20 minuten onafgedekt, boven in de oven, of tot ze prachtig goudbruin zijn, en besprenkel voor het serveren met wat extra vierge olijfolie.

Samen Eten van Jamie Oliver is verschenen bij Kosmos Uitgevers Ā© Jamie Oliver Enterprises Ltd (2021 Together)
Fotografie: Ā© David Loftus, 2021; Ā© Levon Biss, 2021; Ā© Paul Stuart, 2021

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!