Afsluiten met zoet voor kerst

We kennen het allemaal; je hebt de focus volledig op het kerstdiner. Alle gangen zijn na uitvoerig overleg bepaald en de discussies over gourmetten of kalkoen zijn eindelijk van tafel. Maar dan… Het dessert?! Wat wordt de zoete afsluiter van het kerstdiner dit jaar? Om je een beetje op weg te helpen inspireren we je met deze drie recepten. Stuk voor stuk onweerstaanbaar én zoet. Wat ons betreft ideale afsluiters van het kerstdiner dit jaar!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

No-bake sesamcheesecake

Cheesecake doet het altijd goed als zoete afsluiter. Wil je eens wat anders dan de standaard cheesecake? probeer dan deze heerlijke no-bake cheesecake met speculoos, karamel en tahin. Deze sesampasta uit het Midden-Oosten past niet alleen goed bij hartige recepten, de pasta is ook heerlijk in desserts. Ga je aan de slag met dit recept? Lees ook eens onze tips voor dé perfecte cheesecake.

> naar het recept: no-bake sesamcheesecake

De zoete afsluiter: no-bake sesamcheesecake

Millefeuille met chocolade en hazelnoten

Kies je toch liever voor een Frans dessert? Probeer eens deze geweldige millefeuille als zoete afsluiter. Klassiek Frans met een twist. Deze millefeuille is een echte showstopper, die ook nog eens makkelijk te bereiden is. Oftewel; gegarandeerd succes tijdens de feestdagen. Zo hou jij tijd over om te genieten.

> naar het recept: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Zoete afsluiter: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Negroni-meringuetaart

Dit is misschien wel onze persoonlijke favoriet als zoete afsluiter. Deze taart heeft een Italiaans tintje door de smaken van Negroni. Deze bitterzoete cocktail ken je misschien wel of heb je misschien weleens gedronken. Cocktails en taart in één, natuurlijk we zijn fan! Al komt het ook door de heerlijke curd die je zelf maakt voor deze taart. Het kost misschien iets meer tijd van bij bijvoorbeeld de millefeuille, het resultaat is er dan ook zeker naar.

> naar het recept: negroni-meringuetaart

Negroni-meringuetaart

Lees ook: