Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Negroni-meringuetaart

Kerstdiner: de zoete afsluiter met een toetje voor kerst

Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Het zoete hoogtepunt van het kerstdiner: het dessert. Ga je voor de Italiaanse meringuetaart, de Franse millefeuille of de Midden-Oosterse sesamcheesecake?

Toetje voor kerst

We kennen het allemaal; je hebt de focus volledig op het kerstdiner. Alle gangen zijn na uitvoerig overleg bepaald en de discussies over gourmetten of kalkoen zijn eindelijk van tafel. Maar dan… Toetje voor kerst?! Wat wordt de zoete afsluiter van het kerstdiner dit jaar?

Om je een beetje op weg te helpen inspireren we je met deze drie recepten. Stuk voor stuk onweerstaanbaar én zoet. Wat ons betreft ideale afsluiters van het kerstdiner dit jaar!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. No-bake sesamcheesecake

Cheesecake doet het altijd goed als zoete afsluiter. Wil je eens wat anders dan de standaard cheesecake? probeer dan deze heerlijke no-bake cheesecake met speculoos, karamel en tahin. Deze sesampasta uit het Midden-Oosten past niet alleen goed bij hartige recepten, de pasta is ook heerlijk in desserts.

Ga je aan de slag met dit recept? Lees ook eens onze tips voor dé perfecte cheesecake.

> naar het recept: no-bake sesamcheesecake

De zoete afsluiter: no-bake sesamcheesecake

2. Millefeuille met chocolade en hazelnoten

Kies je toch liever voor een Frans dessert als toetje voor kerst? Probeer eens deze geweldige millefeuille als zoete afsluiter. Klassiek Frans met een twist.

Deze millefeuille is een echte showstopper, die ook nog eens makkelijk te bereiden is. Oftewel; gegarandeerd succes tijdens de feestdagen. Zo hou jij tijd over om te genieten.

> naar het recept: millefeuille met chocolade en hazelnoten

Zoete afsluiter: millefeuille met chocolade en hazelnoten

3. Negroni-meringuetaart

Dit is misschien wel onze persoonlijke favoriet als het gaat om toetjes voor kerst. Deze taart heeft een Italiaans tintje door de smaken van Negroni. Deze bitterzoete cocktail ken je vast wel of heb je zelfs weleens gedronken.

Cocktails en taart in één, natuurlijk we zijn fan! Al komt het ook door de heerlijke curd die je zelf maakt voor deze taart. Het kost misschien iets meer tijd van bij bijvoorbeeld de millefeuille, het resultaat is er dan ook zeker naar.

> naar het recept: negroni-meringuetaart

Toetje voor kerst: Negroni-meringuetaart

Toetje voor kerst gevonden? Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!