Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

15x voorgerechten kerst: makkelijk, luxe én feestelijk

Profielfoto van
AnneAnne Mebelder

Voorgerechten met kerst

Lees verder na de advertentie

Langzaamaan komt kerst steeds dichterbij.. Tijd om kerst recepten uit te zoeken. Ben jij al helemaal klaar voor het kerstontbijt en de kerstbrunch? En heb je het kersthoofdgerecht of die ene feestelijke salade al uitgezocht? Dan zoek je misschien nog een bijpassend kerst voorgerecht. En daarmee kunnen we je helpen. Bekijk snel deze kerst voorgerechtjes en stel je ideale kerstmenu samen! Welk voorgerecht voor kerst ga jij maken dit jaar?

Pastinaaksoep met appel

Pastinaaksoep met appel

Verse soep is zoveel lekkerder dan soep uit blik of zak, probeer maar eens met dit smaakvolle recept voor pastinaaksoep. De appel maakt het nóg lekkerder en maakt het geheel wat frisser én zoeter.

Naar het recept
Carpaccio van gerookte eend met amandeldressing

Carpaccio van gerookte eend met amandeldressing

Deze carpaccio is iets anders dan je gewend bent, maar minstens net zo lekker. De eendenborstfilet is super mals, waardoor dit voorgerecht niet te zwaar valt. Een perfecte start van het diner!

Naar het recept
Coquille en kaviaar

Coquille en kaviaar

Goede ingrediënten zijn de helft van het werk. Neem nou coquilles en kaviaar; daar kan je toch niet anders dan indruk mee maken?  

Naar het recept
Vol-au-vents met pastinaakragout en zwarte knoflook

Vol-au-vents met pastinaakragout en zwarte knoflook

Dit gerecht is super voor een buffet: je kunt het koud, lauw of warm serveren waardoor je het makkelijk kunt voorbereiden en op locatie afmaken.

Naar het recept
recepten met tonijn: vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is hét voorbeeld van Italiaanse eenvoud. Hoe je dit bekende voorgerecht van kalfsvlees en tonijnsaus perfect maakt? Bekijk snel het recept en volg slechts een paar simpele stappen.

Naar het recept
Dirty martini-garnalencocktail

Dirty martini-garnalencocktail

Een garnalencocktail maar dan anders! Deze variant met gin en vermout geeft een onweerstaanbare smaak aan de saus, waardoor je een uniek gerecht op tafel zet.

Naar het recept
Artisjokharten met opgeklopte ricotta en gremolata

Artisjokharten met opgeklopte ricotta en gremolata

Het hart van de artisjok is vrij compact en is lekker mals, licht nootachtig van smaak en heeft een delicate textuur. Dit voorgerecht zal daarom de ster zijn tijdens het diner.

Naar het recept
Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Een makkelijk voorgerecht met een luxe tintje? Say no more. Deze toast met makreel is zo gemaakt en toch onwijs smaakvol. Je hoeft alleen de makreel een dag van tevoren te marineren!

Naar het recept
Cover voor

Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen

Deze gegrilde andijvie hoort ook zeker in het rijtje bijzondere voorgerechten voor kerst thuis. Helemaal als je kerst voorgerecht ook vegetarisch moet zijn. Met krokante sjalotten, noten en rozijnen maak je er echt een feestelijk voorafje van.

Naar het recept
Aardappelsoep met truffel en porcini

Aardappelsoep met truffel en porcini

Een feestelijke én vegetarische soep, dat is deze kerst soep met truffel en porcini bij uitstek allebei. En met wat blaadjes salie en een drizzle olijfolie maak je hem echt af.

Naar het recept
kip-dragonpasteitjes

Kip-dragonpasteitjes

We trappen af met een warm voorgerecht voor kerst. Deze kip-dragonpasteitjes zijn een echte klassieker, en als er een moment is waarop klassiekers uit de kast mogen is het wel met kerst. Als je het ons vraagt kun je iedereen blij maken met zo’n krokant deegbakje met zachte ragout. En dan wel zelf de bakjes maken hè!

Naar het recept
Bresaola-carpaccio op een bedje van rucola met Parmiggiano Reggiano, kapperappeltjes en knolselderij-appelsalade

Bresaola-carpaccio met Parmiggiano Reggiano en knolselderij-appelsalade

Deze bresaola-carpaccio is net even anders dan de klassieke versie. De combinatie met knolselderij-appelsalade zorgt voor een frisse bite. Een luxe voorgerecht dat weinig moeite kost, maar verrassend lekker is!

Naar het recept
pate maken

Paté maken

Dit gaan je gasten wel next level vinden hoor, zelfgemaakte paté. Wat ons betreft is dit een ultiem koud voorgerecht voor kerst. Natuurlijk kun je ook naar de traiteur gaan en een bakje paté halen, maar is het niet veel leuker om zelf met de smaken te gaan experimenteren? Met dit recept voor boerenpaté voel je je als een chef in Frankrijk. Dit is één van onze favoriete kerst voorgerechten!

Naar het recept
rodebietentartaar

Rodebietentartaar met kastanjecrème

Een tartaar is altijd goed, maar niet iedereen zit te wachten op rauw vlees. Deze rodebietentartaar met quinoa is helemaal van nu en geschikt voor vega’s (en vegans als je de cashewcrème achterwege laat). Of gebruik vegan kookroom!

Naar het recept

Meer inspiratie voor verrassende voorgerechten?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Ons favoriete voorgerecht voor kerst

Foodies favoriet
Pastinaaksoep met appel

Pastinaaksoep met appel

Pastinaken zijn een echte vergeten wintergroente. Perfect om tijdens de kerstdagen mee te koken dus.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • zout en peper
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 500 g pastinaak (in blokjes)
  • 2 appels (geschild en klokhuis verwijderd en in blokjes)
  • 1 l kippenbouillon
  • 50 g crème fraîche (+ 4 tl)
  • bieslook (fijngesneden en voor de garnering)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote pan en fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, de pastinaak en de appel toe en fruit ca. 5 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook ca. 30 minuten tot de pastinaak heel zacht is.

  2. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Voeg 50 g crème fraîche toe aan de soep en pureer kort verder. Schenk de soep in kommen en maak van een lepeltje crème fraîche een mooie swirl in iedere kom. Garneer met de bieslook en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ellie Mulligan

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!