Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Tosti recepten: onze favoriete toppers voor de snelle hap

Advertentie

Probeer eens een keer wat anders dan de standaard tosti ham-kaas en laat je verrassen door deze heerlijke recepten. Van hartig tot zoet: dit zijn wat ons betreft echte tosti toppers!

Tosti recepten

Over de perfecte tosti kunnen we kort zijn. Die moet knapperig van buiten zijn en met een flinke lading heerlijk gesmolten kaas van binnen. Begint het water jou ook al in de mond te lopen? Lees dan snel verder want wij hebben de lekkerste tosti recepten voor jou verzameld. Steek dat tosti-ijzer dus maar aan en gaan!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Halloumi-harissatosti met honing

Halloumi-harissatosti met honing

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vegetarische Griekse variant met halloumi en harissa? Lekker (en) verrassend voor het ontbijt of je lunch. Zin in lekker vet? Smeer je tosti dan aan de buitenkant in met mayonaise in plaats van boter. Dat maakt ‘m extra knapperig.

Naar het recept
Bombay-tosti met aardappel, kaas en groene chutney

Bombay-tosti met aardappel, kaas en groene chutney

Bombay-aardappels zijn een populair bijgerecht van aardappels die je eerst voorkookt en dan bakt in een geurig mengsel van specerijen. Deze tosti is geïnspireerd op dit gerecht en verrijkt met een zelfgemaakte groene chutney die een beetje pittig is maar dankzij de citroen en verse kruiden ook lekker fris.

Naar het recept
Tosti met kaas en chilijam

Tosti met kaas en chilijam

Kaas is baas! Op deze tosti zit hij daarom aan de binnen én buitenkant. Dat wordt gegarandeerd smullen, zeker in combinatie met de zoetpittige chili-jam. Om je vingers bij af te likken zo lekker.

Naar het recept
De allerbeste tosti aller tijden

De allerbeste tosti aller tijden

Dit recept komt uit het het boek van Job & Perry: ‘Een klootzak-proof kookboek’. De heren aan het woord over deze onweerstaanbare tosti: “Ja ja… ‘allerbeste tosti aller tijden’… dit klinkt heel tof natuurlijk. Nu zullen er genoeg mensen zijn die vinden van niet, dat kan. Praatjes vullen geen gaatjes, deze tosti wel. Pantosti for the win!”

Naar het recept
Angry Asian Man tosti nomnomnom

Angry Asian Man tosti

Geen zorgen, deze tosti kan je met een gerust hart aan je favoriete man voorschotelen. Boos zal hij zeker niet worden. Kaas en de klassieke Koreaanse smaakmakers gochujang en kimchi zijn echt een match made in heaven.

Naar het recept
Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Het standaard plakje ham op een tosti is goed te vervangen voor andere vleeswaren. Wat dacht je bijvoorbeeld van chorizo? Juist het vet uit de worst maakt deze tosti tot een feestje op je bord. En dan ook nog eens de smaak van gesmolten manchego en stukjes paprika… Heerlijk!

Naar het recept
Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Wie zegt dat je een tosti met brood moet maken? Met tortilla’s kan net zo goed. Zo bouw je eenvoudig een Mexicaans feestje in elkaar. Met echt authentieke smaakmakers zoals chipotle, jalapeño’s en salsa verde.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

olie (om in te bakken)
200 g rundergehakt
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 tl komijnpoeder
4 el + extra chipotlesalsa (salsa con chipotle)
zout en peper
8 tarwetortilla’s
75 g geraspte kaas
¼ krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
1 rode paprika (in dunne reepjes)

Bereiding

  1.  Verhit 2 el olie in een pan en bak er het gehakt op hoog vuur rul in. Voeg na 5 minuten de ui, de knoflook en het komijnpoeder toe enbak nog 3 minuten. Neem van het vuur en roer er 4 el chipotlesalsa doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  2. Bestrooi 4 tortilla’s met de helft van de kaas en verdeel er het gehaktmengsel over. Beleg met de sla en de paprika en bestrooi met de rest van de kaas. Leg de overige tortilla’s erop.

  3. Verhit een scheut olie in een pan en leg de tortilla’s er voorzichtig in. Bak op matig vuur tot de tortilla goudbruin en krokant is. Draai om en bak ook de andere kant goudbruin en krokant. Serveer direct met wat extra salsa.

 

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!