Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
gegrilde ananas

Waanzinnig weekendmenu: vegetarische barbecue

Advertentie

Het is weekend! Tijd om lekker lang in de keuken te staan. Maar wat ga je maken? Of je nu voor jezelf gaat koken of gasten krijgt, met dit weekendmenu maak je gegarandeerd indruk.

Vegetarische barbecue

Ga je barbecuen maar eet jij of een van je gasten geen vlees? Geen probleem! Wij hebben een heerlijk menu samengesteld voor de vegetarische barbecue. Want een barbecue vol met vlees is niet meer echt van deze tijd. Vega grillen: dat is wat we deze zomer willen.

Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Voorgerecht

Gegrilde mais is een BBQ-klassieker die vooral heel populair is in Mexico. Traditioneel eet je hem daar met zure room en kaas, maar wij steken hem in een vegan jasje met cashewcrème en een plantaardige versie van de Mexicaanse cotija-kaas. Heerlijk als vegetarisch voorgerecht bij de barbecue.

Gegrilde mais met cashewcrème vegetarische barbecue

> naar het recept voor gegrilde mais met cashewcrème

Hoofdgerecht

Hoe maak je kipsaté zonder kip? Met jackfruit! Jackfruit heeft precies de juiste structuur zoals kip en zuigt zich vol smaak als je hem in een lekkere marinade legt. Een slimme wisseltruc! Geloof ons maar: je wilt je sateetje nooit meer anders.

Jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes

> naar het recept voor jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes

Nagerecht

Als nagerecht willen we een frisse afsluiting van een barbecue vol sterke en pittige smaken. Daarom gaan we voor gegrilde ananas. En ja: dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Voor een feestelijk tintje combineren we de tropische ananas met kokos-rumsaus en wat pinda’s voor de crunch. 

gegrilde ananas vegetarische barbecue

> naar het recept voor gegrilde ananas met kokos-rumsaus en pinda’s

Lees meer over barbecueën:

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!