Vegetarische barbecue
Ga je barbecuen maar eet jij of een van je gasten geen vlees? Geen probleem! Wij hebben een heerlijk menu samengesteld voor de vegetarische barbecue. Want een barbecue vol met vlees is niet meer echt van deze tijd. Vega grillen: dat is wat we deze zomer willen.
Iedere week de lekkerste tips & recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Voorgerecht
Gegrilde mais is een BBQ-klassieker die vooral heel populair is in Mexico. Traditioneel eet je hem daar met zure room en kaas, maar wij steken hem in een vegan jasje met cashewcrème en een plantaardige versie van de Mexicaanse cotija-kaas. Heerlijk als vegetarisch voorgerecht bij de barbecue.
> naar het recept voor gegrilde mais met cashewcrème
Hoofdgerecht
Hoe maak je kipsaté zonder kip? Met jackfruit! Jackfruit heeft precies de juiste structuur zoals kip en zuigt zich vol smaak als je hem in een lekkere marinade legt. Een slimme wisseltruc! Geloof ons maar: je wilt je sateetje nooit meer anders.
> naar het recept voor jackfruitsaté met pittig ingelegde komkommertjes
Nagerecht
Als nagerecht willen we een frisse afsluiting van een barbecue vol sterke en pittige smaken. Daarom gaan we voor gegrilde ananas. En ja: dat smaakt net zo lekker als het klinkt. Voor een feestelijk tintje combineren we de tropische ananas met kokos-rumsaus en wat pinda’s voor de crunch.
> naar het recept voor gegrilde ananas met kokos-rumsaus en pinda’s