Hoofdgerechten voor Pasen

De tijd dat we met Pasen alleen maar uitpakken bij het ontbijt ligt ver achter ons. Tegenwoordig maken we er gewoon het hele weekend een feestje van, zeker met deze fantastische hoofdgerechten voor Pasen. Kies je voor een hele kip, asperges of ga je voor een klassieke kaasfondue?

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

1. Hele kip

Een hele kip staat feestelijk én de oven doet het grootste gedeelte van het werk. Zo heb jij alle tijd voor de gasten tijdens Pasen, of hou je tijd over om je uit te sloven met een heerlijk zoet recept voor bij de koffie!

2. Aspergetartelette met gruyère en platte peterselie

Vier je feestdagen op vegetarische wijze met onze favoriete seizoensgroente: asperges! Goede kaas zoals gruyère mag natuurlijk niet ontbreken. Dat maakt het ook meteen één van onze favoriete hoofdgerechten voor Pasen.

hoofdgerechten voor Pasen: aspergetartelette

3. Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree

Geen zin of tijd om moeilijk te doen, maar wil je wél een oogverblindend hoofdgerecht voor Pasen? Dan is deze Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree precies wat je zoekt. Let’s get fishy!

2 siciliaanse makreel kopiëren

4. Hoofdgerechten voor Pasen: kaasfondue

Lust je tante geen tomaat, wil opa geen vis en eet je neefje geen vlees? Ga gezellig kaasfonduen met de hele familie. Iedereen dipt wat hij of zij lekker vindt in de fondue. Kom maar op met die dieetwensen! Zoek je inspiratie? Lees hier wat je allemaal kunt eten bij kaasfondue.

wat eet je bij kaasfondue

5. Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst

Even inpakken & bakken maar! De overheerlijke kruidenkorst maakt dit een ideaal hoofdgerecht voor Pasen. Serveer er bijvoorbeeld lekkere hasselback potatoes en een salade bij om het feest compleet te maken.

Hoofdgerechten voor Pasen: gebakken zalmzijde met knapperige kruidenkorst

6. Hoofdgerechten voor Pasen: mechoui lamsbout met labneh

Geef je diner een Marokkaans tintje met deze heerlijke gekruide lamsbout uit de oven. Je serveert er naast platbrood ook een smaakvolle labneh bij om het brood in te dippen.

Mechoui lamsbout met labneh