Na een overheerlijk voorgerecht is het tijd voor het klapstuk. Deze hoofdgerechten voor Pasen vallen zeker in de smaak, of je nou voor vlees, vis of vega kiest.

1. Hele kip

Een hele kip staat feestelijk én de oven doet het grootste gedeelte van het werk. Yum.

2. Aspergetartelette met gruyère en platte peterselie

Vier je feestdagen op vegetarische wijze met onze favoriete seizoensgroente: asperges!

aspergetartelette

3. Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree

Geen zin of tijd om moeilijk te doen, maar wil je wél een oogverblindend hoofdgerecht voor Pasen? Dan is deze Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree precies wat je zoekt. Let’s get fishy!

2 siciliaanse makreel kopiëren

4. Kaasfondue

Lust je tante geen tomaat, wil opa geen vis en eet je neefje geen vlees? Ga gezellig kaasfonduen met de hele familie. Iedereen dipt wat hij of zij lekker vindt in de fondue. Kom maar op met die dieetwensen!

wat eet je bij kaasfondue

5. Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst

Even inpakken & bakken maar! De overheerlijke kruidenkorst maakt dit een ideaal hoofdgerecht voor Pasen. Serveer er bijvoorbeeld lekkere hasselback potatoes en een salade bij om het feest compleet te maken.

Gebakken zalmzijde met knapperige kruidenkorst

6. Mechoui lamsbout met labneh

Geef je diner een Marokkaans tintje met deze heerlijke gekruide lamsbout uit de oven. Je serveert er naast platbrood ook een smaakvolle labneh bij.

Benieuwd naar meer overheerlijke recepten voor Pasen? We hebben de lekkerste gerechten voor je brunch en diner verzameld in foodies april. Ren snel naar de winkel om jouw exemplaar te bemachtigen en verzeker jezelf van een heerlijk hoofdgerecht voor Pasen & nog veel meer smakelijke inspiratie.

Mechoui lamsbout met labneh