Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
aspergetartelette

Pasen: 6x heerlijke hoofdgerechten voor het paasdiner

Advertentie

Na een overheerlijk voorgerecht is het tijd voor het klapstuk. Deze hoofdgerechten voor Pasen vallen zeker in de smaak, of je nou voor vlees, vis of vega kiest!

De tijd dat we met Pasen alleen maar uitpakken bij het ontbijt ligt ver achter ons. Tegenwoordig maken we er gewoon het hele weekend een feestje van, zeker met deze fantastische hoofdgerechten voor Pasen. Kies je voor een hele kip, asperges of ga je voor een klassieke kaasfondue met het paasdiner?

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoofdgerechten voor Pasen

hele kip uit de oven

Hele kip uit de oven

Een hele kip staat feestelijk én de oven doet het grootste gedeelte van het werk. Zo heb jij alle tijd voor de gasten tijdens Pasen, of hou je tijd over om je uit te sloven met een heerlijk zoet recept voor bij de koffie!

Naar het recept
aspergetartelette

Aspergetartelette met gruyère en platte peterselie

Vier je feestdagen op vegetarische wijze met onze favoriete seizoensgroente: asperges! Goede kaas zoals gruyère mag natuurlijk niet ontbreken. Dat maakt het ook meteen één van onze favoriete hoofdgerechten voor Pasen.

Naar het recept
2 siciliaanse makreel kopiëren

Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree

Geen zin of tijd om moeilijk te doen, maar wil je wél een oogverblindend hoofdgerecht voor Pasen? Dan is deze Siciliaanse makreel met bloemkoolpuree precies wat je zoekt. Let’s get fishy!

Naar het recept
kaasfondue

Kaasfondue

Lust je tante geen tomaat, wil opa geen vis en eet je neefje geen vlees? Ga gezellig kaasfonduen met de hele familie. Iedereen dipt wat hij of zij lekker vindt in de fondue. Kom maar op met die dieetwensen! Zoek je inspiratie? Lees hier wat je allemaal kunt eten bij kaasfondue.

Naar het recept
Gebakken zalmzijde met knapperige kruidenkorst

Gebakken zalmzijde met een knapperige kruidenkorst

Even inpakken & bakken maar! De overheerlijke kruidenkorst maakt dit een ideaal hoofdgerecht voor Pasen. Serveer er bijvoorbeeld lekkere hasselback potatoes en een salade bij om het feest compleet te maken.

Naar het recept
Mechoui lamsbout met labneh

Mechoui lamsbout met labneh

Geef je paasdiner een Marokkaans tintje met deze heerlijke gekruide lamsbout uit de oven. Je serveert er naast platbrood ook een smaakvolle labneh bij om het brood in te dippen.

Naar het recept

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!