
Een chique kerstdiner begint met een amuse. Zo’n klein hapje waarmee je direct de toon zet voor een feestelijke avond. Met deze amuse recepten maak je indruk!
Lees verder na de advertentie
Inhoudsopgave
Als het aankomt op dineren met kerst, wil je natuurlijk helemaal uitpakken. Of het nu gaat om een prachtig voorgerecht, een Michelin-ster waardig hoofdgerecht of een spectaculair dessert, je wilt het beste voor je gasten. En hoe belangrijk is dan de eerste indruk?
Lees verder na de advertentie
Dat kun je eigenlijk niet beter doen dan met een heerlijke kerstamuse. Dit is een klein hapje waarmee je je gasten alvasta kunt verwelkomen en een voorproefje van de rest van het diner geeft. Zo krijgen ze automatisch zin in meer. Daarom inspireren wij jou met de lekkerste kerstamuses, zodat je al snel de show steelt!
Zorg je dat je meteen indruk maakt met het eerste hapje door hem zo mooi mogelijk te presenteren. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke kruiden, leg het op een mooi bordje of maak gebruik van eetbaar goud.
Het grote kerstnummer
De unieke editie van 2025€ 12.50- 90+ kerstrecepten
- Mix-and-matchkerstmenu
- Extra veel voor-, hoofd-, bij- én nagerechten

Lees verder na de advertentie
Kerstamuse
Heb je dit jaar de taak gekregen om te zorgen voor een lekker kersthapje vooraf? Of wil je gewoon zorgen voor een verpletterende eerste indruk bij binnenkomst? Dan zullen we je vast blij maken met deze kerst amuses! En het fijne? Je kunt ze eigenlijk allemaal van tevoren al klaarmaken!
Amuses met vlees
Lees verder na de advertentie

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor een feest en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Bitterballen van kerstrestjes
Behoorlijk wat eten over van alle kerstdiners? Geen zorgen! Je mengt deze ingrediënten en maakt er gemakkelijk een heerlijk hapje van.

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes
Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.
Wil je de hele decembermaand voorzien zijn van genoeg inspiratie?
Amuses met vis

Oesters met sherrygranita
Veel chiquer dan een oester wordt het haast niet. Serveer ze met wat sherrygranita voor een extra speciale touch!

Amuse met zalm
Door de zalm op kleine toastjes te serveren, zijn ze ideaal als amuse. Lekker met pittige wasabimayonaise.

Sesam-garnalentoast
De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar
Wat is er nu lekkerder dan een toastje die rijkgevuld is met smaakvolle vis en appel. De kaviaar maakt hem helemaal af.
Vegetarische amuses

Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas
Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel. Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

Hartige macarons met geitenkaasvulling
Hoe leuk zien deze macarons eruit? Perfect als klein hapje voor het kerstdiner van start gaat!

Blini’s van aardappelpuree
Supersimpel en toch nog voedzaam. En laat zoete aardappel nou heerlijk en ook nog eens bijpassend zijn als begin van het kerstdiner!

Parmezaanse kaastaartjes
Deze taartjes moest Petit gateau voor Christian Dior maken. Maar jij zet ze gewoon je gasten voor. Lekker als amuse maar ook als hartig kerst dessert!

Crostini-kerstkrans
Een mooie kerstkrans maak je net zo goed van crostini’s. Dit zijn hapjes met een Italiaans tintje. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!
Amuse soepjes

Bloemkoolsoep met krokant baconkruim
Maak een eenvoudige bloemkoolsoep feestelijk met een smaakvolle topping. Wat denk je van dit recept met baconkruim?

Pompoensoep met room en speculaaskruiden
Deze zachte pompoensoep vooraf maak je feestelijk af met een beetje maanzaad. Het voorgerecht helemaal in Sint-thema door de toevoeging van de speculaaskruiden. Klinkt misschien wat gek, smaakt zalig!

Pastinaaksoep met croutons en champignons
Pastinaaksoep is een heerlijk romige en verwarmende soep. De toppings van croutons en champignons geven deze soep een lekkere twist.
Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Oesters met sherrygranita
Met kerst is het ook feest in de keuken. Oesters met allure of blitse blini’s, culinaire hoogstandjes en chique gerechten om je gasten een magische kerst te bezorgen…
Ingrediënten
- 100 ml droge sherry
- 50 g poedersuiker
- 2 sjalotten
- 4 el rodewijnazijn
- 1/2 komkommer
- 24 oesters
- ijsblokjes
Bereiding
Schenk 100 ml water bij de sherry. Los de poedersuiker erin op. Schenk het mengsel in een ruime schaal en zet het in de vriezer. Roer het geheel iedere ca. 30 minuten met een vork door, tot een schilferig ijs overblijft.
Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Meng de sjalot met de rodewijnazijn en laat ca. 30 minuten trekken. Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schaaf de komkommer in dunne, lange plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Halveer de plakjes in de lengte en snijd daarbij de zaadlijsten strak weg.
Maal de ijsblokjes wat kleiner en verdeel ze over een schaal. Steek de oesters open* en leg ze op het ijs. Leg op iedere oester een plakje komkommer en verdeel er wat sjalot overheen. Maak af met een schepje sherrygranita en dien direct op.
Onze tips

15x borrelhapjes voor kerst

10x een feestelijk kerst dessert voor de feestdagen

De beste bijgerechten voor kerst: 15+ recepten boordevol groente

10x leftover kerstdiner inspiratie

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



