Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
oesters

Kerstamuses: 14x recepten om indruk te maken

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Een chique kerstdiner begint met een amuse. Zo’n klein hapje waarmee je direct de toon zet voor een feestelijke avond. Met deze amuse recepten maak je indruk!

Lees verder na de advertentie

Als het aankomt op dineren met kerst, wil je natuurlijk helemaal uitpakken. Of het nu gaat om een prachtig voorgerecht, een Michelin-ster waardig hoofdgerecht of een spectaculair dessert, je wilt het beste voor je gasten. En hoe belangrijk is dan de eerste indruk?

Lees verder na de advertentie

Dat kun je eigenlijk niet beter doen dan met een heerlijke kerstamuse. Dit is een klein hapje waarmee je je gasten alvasta kunt verwelkomen en een voorproefje van de rest van het diner geeft. Zo krijgen ze automatisch zin in meer. Daarom inspireren wij jou met de lekkerste kerstamuses, zodat je al snel de show steelt!

Tip

Zorg je dat je meteen indruk maakt met het eerste hapje door hem zo mooi mogelijk te presenteren. Gebruik bijvoorbeeld kleurrijke kruiden, leg het op een mooi bordje of maak gebruik van eetbaar goud.

Lees verder na de advertentie

Kerstamuse

Heb je dit jaar de taak gekregen om te zorgen voor een lekker kersthapje vooraf? Of wil je gewoon zorgen voor een verpletterende eerste indruk bij binnenkomst? Dan zullen we je vast blij maken met deze kerst amuses! En het fijne? Je kunt ze eigenlijk allemaal van tevoren al klaarmaken!

Amuses met vlees

Lees verder na de advertentie

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

Worstjes in bladerdeeg met cheddar en uienchutney

De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor een feest en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Naar het recept
Bitterballen van kerstrestjes

Bitterballen van kerstrestjes

Behoorlijk wat eten over van alle kerstdiners? Geen zorgen! Je mengt deze ingrediënten en maakt er gemakkelijk een heerlijk hapje van.

Naar het recept
‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

‘Macarons’ met filet americain, bieslook en maanzaadjes

Hartige macarons? Ja, zeker! Deze variant zal zeker in de smaak vallen tijdens de borrel. Je kunt natuurlijk ook voor vegetarische filet american gaan om er zo een vega-snack van te maken.

Naar het recept

Wil je de hele decembermaand voorzien zijn van genoeg inspiratie?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Amuses met vis

oesters

Oesters met sherrygranita

Veel chiquer dan een oester wordt het haast niet. Serveer ze met wat sherrygranita voor een extra speciale touch!

Naar het recept
Zalmtartaartje op crouton met tuinkers en wasabi mayo

Amuse met zalm

Door de zalm op kleine toastjes te serveren, zijn ze ideaal als amuse. Lekker met pittige wasabimayonaise.

Naar het recept
Sesam-garnalentoast

Sesam-garnalentoast

De airfryer is een wonderapparaat waar je véél meer mee kunt dan friet bakken. Dit hapje is perfect voor de feestdagen en ook nog eens kidsproof. Je kunt ze van tevoren maken en bewaren in de diepvries.

Naar het recept
Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Gemarineerde makreel op toast met zure appel en kaviaar

Wat is er nu lekkerder dan een toastje die rijkgevuld is met smaakvolle vis en appel. De kaviaar maakt hem helemaal af.

Naar het recept

Vegetarische amuses

Kerstkrans met groenten

Kerstkrans met cranberrycompote, pompoen en kaas

Een feestelijke krans mag niet ontbreken op de kersttafel. Deze goedgevulde hartige variant wordt ieders favoriet. Scheuren maar! Tip: Leg in het midden van de krans een schaaltje met een frisse dipsaus van crème fraîche, knoflook en verse kruiden.

Naar het recept
Hartige macarons met geitenkaasvulling

Hartige macarons met geitenkaasvulling

Hoe leuk zien deze macarons eruit? Perfect als klein hapje voor het kerstdiner van start gaat!

Naar het recept
Cover voor

Blini’s van aardappelpuree

Supersimpel en toch nog voedzaam. En laat zoete aardappel nou heerlijk en ook nog eens bijpassend zijn als begin van het kerstdiner!

Naar het recept
Parmezaanse kaastaartjes

Parmezaanse kaastaartjes

Deze taartjes moest Petit gateau voor Christian Dior maken. Maar jij zet ze gewoon je gasten voor. Lekker als amuse maar ook als hartig kerst dessert!

Naar het recept
Crostini-kerstkrans

Crostini-kerstkrans

Een mooie kerstkrans maak je net zo goed van crostini’s. Dit zijn hapjes met een Italiaans tintje. Een feestelijk effect creëerde je nog nooit zo snel!

Naar het recept

Amuse soepjes

Bloemkoolsoep met krokant baconkruim

Bloemkoolsoep met krokant baconkruim

Maak een eenvoudige bloemkoolsoep feestelijk met een smaakvolle topping. Wat denk je van dit recept met baconkruim?

Naar het recept
pompoensoepje

Pompoensoep met room en speculaaskruiden

Deze zachte pompoensoep vooraf maak je feestelijk af met een beetje maanzaad. Het voorgerecht helemaal in Sint-thema door de toevoeging van de speculaaskruiden. Klinkt misschien wat gek, smaakt zalig!

Naar het recept
Pastinaaksoep met croutons en champignons

Pastinaaksoep met croutons en champignons

Pastinaaksoep is een heerlijk romige en verwarmende soep. De toppings van croutons en champignons geven deze soep een lekkere twist.

Naar het recept

Wekelijks de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
FAVORIET
oesters

Oesters met sherrygranita

Met kerst is het ook feest in de keuken. Oesters met allure of blitse blini’s, culinaire hoogstandjes en chique gerechten om je gasten een magische kerst te bezorgen…

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 100 ml droge sherry
  • 50 g poedersuiker
  • 2 sjalotten
  • 4 el rodewijnazijn
  • 1/2 komkommer
  • 24 oesters
  • ijsblokjes

Bereiding

  1. Schenk 100 ml water bij de sherry. Los de poedersuiker erin op. Schenk het mengsel in een ruime schaal en zet het in de vriezer. Roer het geheel iedere ca. 30 minuten met een vork door, tot een schilferig ijs overblijft.

  2. Pel de sjalotten en snijd ze in dunne ringetjes. Meng de sjalot met de rodewijnazijn en laat ca. 30 minuten trekken. Was de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Schaaf de komkommer in dunne, lange plakjes met behulp van een mandoline of kaasschaaf. Halveer de plakjes in de lengte en snijd daarbij de zaadlijsten strak weg.

  3. Maal de ijsblokjes wat kleiner en verdeel ze over een schaal. Steek de oesters open* en leg ze op het ijs. Leg op iedere oester een plakje komkommer en verdeel er wat sjalot overheen. Maak af met een schepje sherrygranita en dien direct op.

Onze tips

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!