Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pastinaaksoep met appel

Pastinaak recepten: van hartig tot zoet

Advertentie

Pastinaak is een echte wintergroente en in Nederland volop verkrijgbaar tussen oktober en maart. Dit is dus het perfecte seizoen om er iets lekkers mee te maken. Deze recepten met pastinaak laten je zien dat dit zowel hartig als zoet kan, of waarom niet allebei?

Pastinaak recepten

Pastinaak is een echt alleskunner want door de zoete tonen in de wortel past ‘ie eigenlijk overal bij. Zo kun je er heel goed puree van maken, soep en zelfs salade. Door het te combineren met zowel hartige als zoete smaakmakers krijg je die verslavende combinatie van zoet en zout. Kun jij dat ook niet weerstaan? Bekijk deze recepten met pastinaak dan snel!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten met pastinaak:

Pastinaaksoep met appel

Pastinaaksoep met appel

Verse soep is zoveel lekkerder dan soep uit blik of zak, probeer maar eens met dit smaakvolle recept voor pastinaaksoep. De appel maakt het nóg lekkerder en maakt het geheel wat frisser én zoeter.

Naar het recept
Shepherd's pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Shepherd’s pie met stoofvlees en pastinaakpuree

Ten slotte onze favoriet van de recepten met pastinaak want het langzaam gegaarde stoofvlees maakt dit gerecht tot een heus pronkstuk. De smaken die je proeft bij elke hap zijn onweerstaanbaar. Verwarmend, vullend en lekker, ideaal voor in de winter! Heb je iets te veel gemaakt? Geen zorgen, de volgende dag warm je de restjes gemakkelijk op.

Naar het recept
Gekaramelliseerde pastinaaktarte-tatins met rozemarijn

Gekaramelliseerde pastinaaktarte-tatins met rozemarijn

Is het hartig of is het zoet? We starten het lijstje met pastinaak recepten met een gerecht dat er tussenin zit. Door deze groente te karamelliseren wordt ‘ie een tikkeltje zoet. Combineer dat met hartige smaakmakers als rozemarijn en mosterd en je hebt de perfecte balans.

Naar het recept
Pastinaaktartelettes

Pastinaaktartelettes

Vind jij zoet een stuk spannender? Dan moet je deze tartelettes eens proberen. Mari Maris licht haar recept toe: “Bestrooi de gevulde tartelettes met een dun laagje suiker, laat in een paar minuten iets vocht opnemen en brand er dan met een gasbrander of crème-brûlée-ijzer een goudgeel laagje op. Daarna pas de bloemen erop natuurlijk.”

Naar het recept
Romige spruitjes met kastanjes

Pastinaakfrietjes met ahornsiroop

Dat de combinatie van zoet en zout verslavend lekker is, bewijst dit heerlijke recept met pastinaak wel. Je blijft van deze frietjes eten! Lekker in combinatie met de romige spruitjes met kastanjes van de foto.

Naar het recept

Ons favoriete pastinaak recept

Pastinaaksoep met appel

Pastinaaksoep met appel

Verse soep is zoveel lekkerder dan soep uit blik of zak, probeer maar eens met dit smaakvolle recept voor pastinaaksoep. De appel maakt het nóg lekkerder en maakt het geheel wat frisser én zoeter.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

50 g boter
1 ui (gesnipperd)
zout en peper
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
500 g pastinaak (in blokjes)
2 appels (geschild en klokhuis verwijderd en in blokjes)
1 l kippenbouillon
50 g + 4 tl crème fraîche
bieslook (fijngesneden en voor de garnering)

Bereiding

  1. Smelt de boter in een grote pan en fruit er de ui met een snufje zout in ca. 10 minuten zacht in. Voeg de knoflook, de pastinaak en de appel toe en fruit ca. 5 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook ca. 30 minuten tot de pastinaak heel zacht is.

  2. Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad. Voeg 50 g crème fraîche toe aan de soep en pureer kort verder. Schenk de soep in kommen en maak van een lepeltje crème fraîche een mooie swirl in iedere kom. Garneer met de bieslook en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Mike English Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Ellie Mulligan

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!