Wil je ook elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Maandag
We starten het weekmenu van Jamie Oliver gezond, met een stukje heerlijke zalm. Gecombineerd met verschillende kleuren verse tomaatjes en Spaanse chorizo maakt hij er in dit recept een echt feestmaal van.
> naar het recept: zalm met smoky chorizo
Dinsdag
Dat wij fan zijn van halloumi is geen geheim en wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe manieren om de Cypriotische kaas te bereiden. Jamie maakt er een crispy kantwerkje van waarmee hij deze zonnige salade wat textuur geeft.
> naar het recept: eilandsalade
Woensdag
Tegen een goed bord pasta zegt niemand nee. Zeker niet wanneer je het maakt met traditioneel smaakmakers én het al binnen een half uur op tafel staat. Hier gaat het hele gezin van smullen!
> naar het recept: penne arrabbiata met aubergine
Donderdag
Hoewel het niet aan de Middellandse Zee ligt, neemt Jamie het zonnige Portugal wel in zijn nieuwste Mediterrane boek mee. Deze versie van fish-and-chips, geïnspireerd op bacalhau à Brás, is zijn versie van een van hun populairste gerechten.
> naar het recept: vlugge gezouten kabeljauw
Vrijdag
Om het weekend te vieren, gaan we vandaag voor gebak. Zet in no-time een prachtig dessert op tafel met deze vlugge vijgentaart die je niet hoeft te bakken – een basis van fijngestampte vruchten en noten met een topping van yoghurt, vijgen en honing.
> naar het recept: easy vijgentaart
Zaterdag
Krijg je dit weekend eters? Dan wil je vast indruk maken. Met dit recept van Jamie Oliver is dat een koud kunstje. Volgens hem geeft de geblakerde aubergine een intense rooksmaak die nauwelijks te evenaren is. Succes is gegarandeerd, beloofd.
> naar het recept: zachte smokey aubergine
Zondag
De courgettini-trend lijkt wat overgewaaid, maar dat betekent niet dat het daardoor minder smaakt. Deze variant met linguine is extra vullend en lekker fris door de citroen en munt. De perfecte afsluiter van het Jamie Oliver weekmenu!
> naar het recept: linguine met courgette en citroen