Maandag

We trappen het weekmenu af met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag zetten we miso-aardappelen op tafel. Aardappelen hebben de eigenschap snel andere smaken op te nemen. Denk maar eens aan de jus bij de gekookte aardappelen vroeger. In dit recept met kikkererwten en bosui krijgen de aardappelen de volle smaak van umami.

> naar het recept: miso-aardappels met kikkererwten en bosui

Miso-aardappels met kikkererwten en bosui

Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Coleslaw is een bekend Amerikaans bijgerecht dat bestaat uit rauwe kool met een frisse dressing van mayonaise. Wij geven ‘m graag een Aziatische twist door er wat sesam aan toe te voegen. Probeer maar, dat is verrassend lekker.

> naar het recept: Aziatische slaw met gerookte makreel

Aziatische slaw met gerookte makreel

Woensdag

Over een hamburger, wrap, Vietnamese pho, noedels, hot dog, als dipsaus voor tempura of gefrituurde vis… De friszure en zeer pittige Thaise sriracha is helemaal hot! Verwerk hem dus zeker een keer in je pasta. Bijvoorbeeld in het onderstaande recept:

> naar het recept: spaghetti aglio e olio met sriracha

Spaghetti aglio e olio met sriracha

Donderdag

Bij ons is het gerecht niet zo bekend maar Generaal Tso’s kip wordt in veel Chinees-Amerikaanse landen geserveerd. Laat je niet afschrikken door de flinke waslijst aan ingrediënten, het meeste heb je waarschijnlijk al in huis.

> naar het recept: generaal Tso’s kip

Generaal Tso’s kip

Vrijdag

Er is geen betere manier om het weekend in te luiden dan met een snelle hap. Wat denk je bijvoorbeeld van deze tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas? Zo draai je binnen no time een Mexicaans feestje op tafel.

> naar het recept: tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas 

Mexicaans feestje: Tortilla-tosti met pittig gehakt en kaas

Zaterdag

Wat is beter dan lasagne? Een vegetarische lasagne met aubergine en ricotta! De zachte Italiaanse kaas maakt de lasagne extra smeuïg.

> naar het recept: auberginelasagne met ricotta

Auberginelasagne met ricotta

Zondag

Als je eten zwart ziet, is dat meestal geen goed teken. Fideuá negra is daarop een uitzondering. Dit gerecht wordt in Spanje traditioneel op zondag met de hele familie gegeten. Doe jij aan deze traditie mee?

> naar het recept: fideuá negra

Fideuá negra

Meer inspiratie voor elke dag: