Maandag

We starten het weekmenu met een groene risotto. Bij het maken van risotto denken de meeste mensen aan toevoegingen van paddenstoelen of zeevruchten. Maar deze gezonde groene variant is minstens net zo lekker. Probeer maar!

> naar het recept: risotto verde

Risotto verde weekmenu

Elke week het weekmenu in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dinsdag

Natuurlijk kun je kant-en-klare bouillon gebruiken als je haast hebt. Maar zelf krachtige bouillon maken is veel lekkerder. In dit recept laten we je stap-voor-stap zien hoe je dit doet en eenvoudig een Oosterse noedelsoep op tafel zet.

> naar het recept: Oosterse bouillon met pompoen en eend

Oosterse-bouillon-met-pompoen-en-eend

Woensdag

We breken het weekmenu met een lichte maaltijd. Wat denk je van deze fritatta met linzen en harissa? Een voedzame, snelle en makkelijke maaltijd met een vleugje pit.

> naar het recept: fritatta met linzen en harissa

Fritatta met linzen en harissa

Donderdag

Vind je soep eten iets voor in de winter? Think again. Want ook in het voorjaar kun je heel goed een kommetje geluk serveren, dat bewijst deze heerlijke venkelsoep met olijven en tijm wel.

> naar het recept: venkelsoep met zwarte olijven en tijm

venkelsoep weekmenu

Vrijdag

Om het weekend te vieren, delen we op de vrijdag van dit weekmenu een goede snack. Kumpir is een typische Turkse streetfood en is niet meer dan een grote ovengebakken aardappel die gevuld wordt met roomboter, kaas en groenten naar keuze. Eenvoudig, maar zeker niet minder lekker. Wij maakten onze eigen variant op de Kumpir, mét de toevoeging van Súcuk, een Turkse knoflookworst die de aardappel net wat meer bite geeft!

> naar het recept: kumpir

kumpir weekmenu

Zaterdag

Maak je entrecote nog smaakvoller door beurre café de Paris toe te voegen. Deze overheerlijke kruidenboter is écht de moeite waard. Het originele recept stamt uit 1930 en is van Monsieur Boubier, de schoonvader van ‘Freddy’ Dumont, oprichter van het beroemde Café de Paris in Génève. De bekende boter staat daar nog steeds op het menu.

> naar het recept: entrecote met beurre café de Paris

Entrecote met beurre café de Paris

Zondag

Goulash is een traditioneel Hongaars stoofgerecht bestaande uit rundvlees en paprika. Maak gerust een grote pan vol, die komt wel op! Er zijn weinig mensen die deze klassieke comfort food kunnen weerstaan.

> naar het recept: goulash

goulash

Wil je meer inspiratie voor elke dag?