Een goed ontbijt is de ideale manier om je dag te beginnen. Het geeft je een goede energie én helpt voorkomen dat je later op de dag vaker naar tussendoortjes grijpt. Benieuwd wat voor lekkers je ’s ochtends het beste kunt eten? Bekijk deze gezonde ontbijt recepten dan eens!
Een goed begin van de dag: de een doet het met een kopje koffie, de ander met een uitgebreid ontbijt. Wat in ieder geval wel verstandig is, is om te kiezen voor een gezond ontbijt recept. Dan begin je de dag in ieder geval goed!
Tip
Bij een gezond ontbijt is het belangrijk dat het een goede portie eiwit bevat. Dit zorgt namelijk voor een langer verzadigd gevoel, zodat je niet snel naar een snack grijpt. Heb je toch zin in iets kleins? Dan kun je deze gezonde tussendoortjes proberen.
Nog meer ontbijt recepten ontvangen?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Je aanmelding is helaas niet gelukt. Probeer het later nog eens.
Gezonde ontbijt recepten
Om je een handje op weg te helpen, delen wij heel veel inspiratie voor gezonde ontbijtrecepten. Eén ding is zeker: begin de dag vooral met wat jij lekker vindt. Zo start je de dag in ieder geval op een positieve manier!
Niks beters dan de dag te starten met allerlei goede, lekkere ingrediënten. Deze salade wordt The Los Angeles Salad genoemd, omdat ze alles bevat waar de healthfreaks van Californië verzot op zijn.
Als er een ding is waar wij geen genoeg van kunnen krijgen is het een smoothiebowl. Honderden varianten en altijd beleggen met je favoriete topping. Heerlijk!
Shane: “Pannenkoeken als ontbijt vind ik superlekker, maar ik wil ’s ochtends niet te lang in de keuken staan. Deze banaan-havermoutpannenkoekjes zijn gezond én snel klaar.”
Dit recept past perfect bij een gezond ontbijt en is ook nog eens lekker voedzaam door de toevoeging van quinoa. Lekker, gezond én ook nog eens snel klaar! Is het al tijd om te ontbijten?
1. Doe de bananen in een diepvrieszakje en leg een nacht in de vriezer. Breek de stukjes in de zak na ca. 2 uur nog eens los.
2. Verwarm voor de granola de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Verhit de kokosolie en de ahornsiroop in een steelpan op laag vuur. Meng de overige ingrediënten voor de granola in een kom met een snufje zout. Schenk de hete siroop eroverheen en meng met een lepel door tot alle ingrediënten goed zijn bedekt met de siroop. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 minuten in de oven. Roer de granola iedere ca. 10 minuten door. Haal de granola uit de oven en laat afkoelen.
3. Houd 40 g granola apart voor dit gerecht en bewaar de rest in een luchtdicht bakje.
4. Maal de bevroren banaan, 150 g bosbessen en de amandelmelk in een keukenmachine glad. Verdeel over 2 kommen. Maak een ring langs de kommen van de granola. Verdeel de gedroogde frambozen over de granola. Verdeel de overige bosbessen, de kiwi, de aardbeien, de eetbare bloemen, de kokosvlokken en de granaatappel over het midden van de kommen. Serveer direct.