Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
wat is ricotta

5x recepten met ricotta

Advertentie

De Italiaanse kaas ricotta is een echte allemansvriend: zacht, romig en mild van smaak. Omdat deze kaas nooit genoeg aandacht kan krijgen wat ons betreft, zetten we hem in de spotlight met onze favoriete recepten met ricotta.

Recepten met ricotta

Deze heerlijk zachte Italiaanse kaas staat al jaren op ons favorietenlijstje. Ricotta heeft een vrij milde smaak, waardoor hij goed geschikt is voor zoete én hartige recepten. We zetten onze vijf favoriete recepten met ricotta op een rijtje. Welke ga je als eerste maken?

Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Gnudi (ricottaballetjes) met broccoli en geroosterde paprika

Gnudi (ricottaballetjes) met broccoli en geroosterde paprika

Deze heerlijk luchtige ricottaballetjes eten we het liefst elke week! Je hebt er wat geduld voor nodig, maar ze zijn het wachten meer dan waard.

Naar het recept
Ricotta-cranberrycake

Ricotta-cranberrycake

Deze heerlijke cake is niet te zoet en dankzij de ricotta lekker smeuïg, wat goed combineert met de zurige cranberry’s. Echt een cake voor in het weekend! Francine Lankamp van @heerlijkehappen maakte ‘m voor ons.

Naar het recept
Recepten voor ravioli: ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven

Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven

Zelfgemaakte ravioli met een frisse ricottavulling? Kom maar door! De zurige olijven en ook de nootachtige beurre noisette maken dit gerecht helemaal af.

Naar het recept
Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta

Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta

Als je een gerecht bedekt met een laagje kaas en dat een paar minuten onder de grill schuift tot het goudbruin is en bubbelt, kun je eigenlijk al niet fout zitten. Deze gegratineerde pasta zet je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.

Naar het recept
ricottataartjes

Ricottataartjes met frambozencoulis en viooltjes

Deze taartjes hebben een zachte vulling van ricotta en zijn niet te zoet. De friszure frambozencoulis breekt mooi met de romige kaas.

Naar het recept

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Lotus van Overveldt

Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!