Lees verder onder de advertentie
Recepten met ricotta
Lees verder onder de advertentie
Deze heerlijk zachte Italiaanse kaas staat al jaren op ons favorietenlijstje. Ricotta heeft een vrij milde smaak, waardoor hij goed geschikt is voor zoete én hartige recepten. We zetten onze vijf favoriete recepten met ricotta op een rijtje. Welke ga je als eerste maken?
Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Gnudi (ricottaballetjes) met broccoli en geroosterde paprika
Deze heerlijk luchtige ricottaballetjes eten we het liefst elke week! Je hebt er wat geduld voor nodig, maar ze zijn het wachten meer dan waard.
Ricotta-cranberrycake
Deze heerlijke cake is niet te zoet en dankzij de ricotta lekker smeuïg, wat goed combineert met de zurige cranberry’s. Echt een cake voor in het weekend! Francine Lankamp van @heerlijkehappen maakte ‘m voor ons.
Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Zelfgemaakte ravioli met een frisse ricottavulling? Kom maar door! De zurige olijven en ook de nootachtige beurre noisette maken dit gerecht helemaal af.
Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta
Als je een gerecht bedekt met een laagje kaas en dat een paar minuten onder de grill schuift tot het goudbruin is en bubbelt, kun je eigenlijk al niet fout zitten. Deze gegratineerde pasta zet je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Ricottataartjes met frambozencoulis en viooltjes
Deze taartjes hebben een zachte vulling van ricotta en zijn niet te zoet. De friszure frambozencoulis breekt mooi met de romige kaas.
Lees ook:
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Lotus van Overveldt
Eindredacteur
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.
Lees verder onder de advertentie