Advertentie
Recepten met ricotta
Deze heerlijk zachte Italiaanse kaas staat al jaren op ons favorietenlijstje. Ricotta heeft een vrij milde smaak, waardoor hij goed geschikt is voor zoete én hartige recepten. We zetten onze vijf favoriete recepten met ricotta op een rijtje. Welke ga je als eerste maken?
Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gnudi (ricottaballetjes) met broccoli en geroosterde paprika
Deze heerlijk luchtige ricottaballetjes eten we het liefst elke week! Je hebt er wat geduld voor nodig, maar ze zijn het wachten meer dan waard.
Naar het receptRicotta-cranberrycake
Deze heerlijke cake is niet te zoet en dankzij de ricotta lekker smeuïg, wat goed combineert met de zurige cranberry’s. Echt een cake voor in het weekend! Francine Lankamp van @heerlijkehappen maakte ‘m voor ons.
Naar het receptRavioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Zelfgemaakte ravioli met een frisse ricottavulling? Kom maar door! De zurige olijven en ook de nootachtige beurre noisette maken dit gerecht helemaal af.
Naar het receptGegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta
Als je een gerecht bedekt met een laagje kaas en dat een paar minuten onder de grill schuift tot het goudbruin is en bubbelt, kun je eigenlijk al niet fout zitten. Deze gegratineerde pasta zet je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Naar het receptRicottataartjes met frambozencoulis en viooltjes
Deze taartjes hebben een zachte vulling van ricotta en zijn niet te zoet. De friszure frambozencoulis breekt mooi met de romige kaas.
Naar het receptLees ook:
Onze tips
5x het lekkerste asperge recept
The battle of the chefs: wie kan het beste asperges bereiden?
9x recepten voor Koningsdag
15x toetjes in een glaasje
9x recepten met aubergine die je meteen wil maken
7x de lekkerste recepten met groene asperges
Slagroomtaart: 5x verrassende recepten voor een verjaardag
5x recepten voor tompouce
Lotus van Overveldt
Mag je wakker maken voor alles met aardappels of garnalen. Drinkt het liefst het hele jaar door warme chocolademelk met slagroom. Met zwarte koffie moet je niet in haar buurt komen (met ijskoffie wel). Vindt dat de Fransen het écht hebben begrepen door een kaasplankje én een toetje te eten.