Recepten met ricotta
Deze heerlijk zachte Italiaanse kaas staat al jaren op ons favorietenlijstje. Ricotta heeft een vrij milde smaak, waardoor hij goed geschikt is voor zoete én hartige recepten. We zetten onze vijf favoriete recepten met ricotta op een rijtje. Welke ga je als eerste maken?
Wil je ook iedere week recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gnudi met broccoli en geroosterde paprika
Deze heerlijk luchtige ricottaballetjes eten we het liefst elke week! Je hebt er wat geduld voor nodig, maar ze zijn het wachten meer dan waard.
> naar het recept: gnudi (ricottaballetjes) met broccoli en geroosterde paprika
Ricotta-cranberrycake
Deze heerlijke cake is niet te zoet en dankzij de ricotta lekker smeuïg, wat goed combineert met de zurige cranberry’s. Echt een cake voor in het weekend! Francine Lankamp van @heerlijkehappen maakte ‘m voor ons.
> naar het recept: ricotta-cranberrycake
Ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Zelfgemaakte ravioli met een frisse ricottavulling? Kom maar door! De zurige olijven en ook de nootachtige beurre noisette maken dit gerecht helemaal af.
> naar het recept: ravioli met ricottavulling, courgette en beurre noisette met olijven
Gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta
Als je een gerecht bedekt met een laagje kaas en dat een paar minuten onder de grill schuift tot het goudbruin is en bubbelt, kun je eigenlijk al niet fout zitten. Deze gegratineerde pasta zet je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
> naar het recept: gegratineerde pasta met cherrytomaten en ricotta
Ricottataartjes met frambozencoulis en viooltjes
Deze taartjes hebben een zachte vulling van ricotta en zijn niet te zoet. De friszure frambozencoulis breekt mooi met de romige kaas.
> naar het recept: ricottataartjes met frambozencoulis en viooltjes