
Bloemkool is een echte allemansvriend. Want door zijn neutrale smaak lust haast iedereen de groente wel en kun je het in allerhande gerechten verwerken. Wat denk je bijvoorbeeld van soep, pasta of een ovenschotel? Laat je inspireren door deze heerlijke bloemkool recepten!
Lees verder na de advertentie
Recept met bloemkool
Deze mooie groente van eigen bodem is een echte alleskunner. Wanneer de ārā in de maand zit, verwerken wij bloemkool in allerhande gerechten. Want je kan zo veel meer met de groente dan het klassieke AVG’tje of bloemkool gratineren. Bekijk de onderstaande recepten met bloemkool maar eens!
Lees verder na de advertentie
Bloemkool recepten:

Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie
Deze curry is perfect te maken op een werkdag. Je hebt namelijk maar een handjevol ingrediƫnten nodig en bent binnen een half uur al klaar.

Bloemkool met kikkererwten & splijtkool uit de oven
Rukmini: “Bloemkool uit de oven is zó lekker, en de specerijen in dit gerecht passen perfect bij de tahindressing. Zorg wel voor een grote bakplaat, zodat de bloemkool en kikkererwten lekker krokant worden. Met dit recept zet je een eenvoudige, smaakvolle maaltijd op tafel!”
Lees verder na de advertentie

Geroosterde curry-bloemkool met linzen en kokosdressing
Bloemkool ken je misschien wel als die groente die altijd veel te gaar gekookt wordt. Dat is met dit recept verleden tijd. Geroosterde bloemkool behoudt namelijk zānĀ biteĀ Ć©n is ook nog eens erg lekker. De kokosdressing maakt het helemaal af en past dan ook goed bij de overige smaken.

Pittige bloemkoolsoep
Move overĀ bloemkoolsteak, vanaf nu gaan we voor deze pittige bloemkoolsoep. Deze soep is heerlijk als vegetarisch voorgerecht of als lichte lunch.

Bloemkool-kikkererwtencurry
De beste plantaardige gerechten zijn recepten zoals deze bloemkool-kikkererwtencurry waarbij je denkt: hé wacht, dit is toevallig ook vegan.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Bloemkool gratin met manchego en amandelen
De Spaanse kaas manchego smaakt heerlijk bij de amandelen en passen goed bij de romige saus. Je hebt maar een uurtje nodig om dit heerlijke ovengerecht op tafel te zetten, ideaal voor de wat drukkere dagen.

Hele geroosterde bloemkool uit de oven
Bloemkool is super veelzijdig, waardoor je hem op verschillende manieren kunt bereiden. Ook in zijn geheel! Deze geroosterde variant krijgt een stevige bite en is heerlijk in combinatie met de dressing en frisse garnering.

Bloemkoolkroketjes
Fan van de frituur? Maak dan eens kroketjes met een twist. Niet met rundvlees of garnalen maar met groenten. Wat denk je van deze heerlijke hapjes met kaas en bloemkool?

Gebakken feta met bloemkool, orzo en citroen
Ken jij de bekendeĀ feta pasta? Dit is daarop gebaseerd. Het idee is simpel: je legt een ruime ovenschotel vol met tomaten, pasta en feta. Hierdoor neemt de pasta, of in dit geval orzo, alle smaakmakers goed in zich op.

Geglaceerde beenham met mac ānā cheese van bloemkool
Ham en kaas horen bij elkaar zoals zout en peper of friet en mayonaise. Deze keer combineren we ze niet in een simpele tosti, maar in een feestelijke, complete maaltijd waar je veel monden mee kunt voeden. Zowel de beenham als de mac ān ācheese kun je een dag van tevoren maken, zo heb je er de volgende dag weinig werk aan.

Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons
Gebruik voor dit recept bij voorkeur kwalitatief goede cheddar van de kaasboer in plaats van smeltkaas uit de supermarkt. Die smaken enorm verschillend en dat kan echt het verschil maken in deze heerlijke soep.

Bloemkool koken: zo doe je dat

Bloemkoolbites met zureroom-bieslookdip
Op zoek naar een lekkere borrelhap? Deze bloemkoolbites zien er niet alleen leuk uit, maar zorgen er ook voor dat je een lekkere portie groenten binnenkrijgt!

Romige bloemkoolchowder met baconkoekjes
Een romige bloemkoolsoep is altijd goed. Zeker wanneer je het combineert met hartige koekjes. Deze kan je heerlijk in de soep dippen en geven het geheel extra veel smaak. Al kun je ze natuurlijk ook los opeten… maak dus gerust extra veel!

Bucatini met bloemkool alla palermitana
Bucatini, deze holle āspaghettiā kun je niet slurpen⦠Lekker is het wel! In Palermo kunnen ze er geen genoeg van krijgen, zeker niet in combinatie met bloemkool.

Gegratineerde bloemkool uit de oven met gebakken sjalotjes
Hoe maak je bloemkool nog lekkerder? Door hem te bedekken met een laagje kaas! Schuif het vervolgens in de oven, dan wordt de kaas lekker knapperig.

Salade met geroosterde misobloemkool, avocado en linzen
Wanneer je bloemkool roostert, wordt de groente in een keer een stuk smaakvoller. Zeker wanneer je de roosjes eerst marineert. Wat denk je bijvoorbeeld van een marinade van miso, olijfolie en honing?

Vislasagne met bloemkool, spinazie, prei en cottage cheese
Een lekkere vislasagne met veel groenten naar recept van de Vlaams-IJslandse tv-chef Dagny Ros Asmundsdottir. Ze tipt ons: als je extra veel maakt, heb je over voor de volgende dag. En dan is het altijd nog lekkerder!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Ons favoriete bloemkool recept:

Bloemkoolcurry met tomaat en spinazie
Deze curry is perfect te maken op een werkdag. Je hebt namelijk maar een handjevol ingrediƫnten nodig en bent binnen een half uur al klaar.
Ingrediƫnten
Bereiding
Verhit de olie in een pan en bak er de ui met een snufje zout ca. 10 minuten in tot de ui heel zacht en goudbruin is. Voeg de currypasta en de kurkuma toe en bak 1-2 minuten verder tot de aromaās vrij komen.
Voeg de bloemkool, de tomaat en 250 ml water toe en breng aan de kook. Kook 10-15 minuten tot de tomaat uit elkaar valt en de bloemkool zacht is. Roer de spinazie erdoorheen en laat slinken.
Ā© Olive Magazine / Immediate MediaĀ Receptuur: Janine Ratcliffe Ā Fotoās: Mike EnglishĀ Styling: Luis Peral Foodstyling: Adam Bush
Lees ook:
Onze tips

Zo ontvang je elke maand Foodies op je deurmat (met korting!)

Lekkere Ʃn makkelijke kerstrecepten uit de airfryer

7x de lekkerste nacho ovenschotel recepten

Macaroni ovenschotel: 5x ouderwets lekkere recepten

De lekkerste kerstontbijt recepten voor een feestelijke start

10x vegetarische hoofdgerechten voor kerst

15x borrelhapjes voor kerst

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.


