
Een lekker gerecht maken dat ook nog eens snel klaar is en weinig afwas oplevert. Als dat je doel is vandaag, dan zit je met deze recepten voor eenpansgerechten helemaal goed!
Lees verder na de advertentie
Eenpansgerechten
Iedereen weet: eenpansgerechten zijn makkelijk, snel en bovenal lekker! Handig voor doordeweeks, of als je weekend volgepland is met leuke dingen. Deze lekkere recepten voor eenpansgerechten staan in no time op tafel zonder af te doen aan smaak:
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Eenpansgerechten met vlees of vis

Romige venkelpasta met worst
Eenpanspasta’s zijn wat ons betreft fantastisch. Neem bijvoorbeeld dit recept. De rigatoni direct in de saus garen scheelt je niet alleen afwas, maar zorgt ervoor dat de pasta zich volzuigt met alle lekkere smaken. Een heerlijke start van dit lijstje, bekijk snel de andere recepten voor eenpansgerechten.

Romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan
Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hét antwoord op drukke dagen.

Gehaktballenstoof met korianderchutney
De gehaktbal is een echte allemansvriend. Deze licht pittige versie met harissa en korianderchutney is net wat anders dan de bal in jus van jouw moeder maar ook net zo comforting.

Bietenrisotto uit de oven met pecorino, karwij en dille
Risotto lijkt misschien allesbehalve een foolproof recept, maar maak ‘m eens een keertje in de oven! Als je risotto in de oven maakt, hoef je niet constant te roeren en bouillon toe te voegen. De risotto krijgt een Oost-Europees tintje door de karwij en dille en de zoute pecorino is de perfecte partner voor de zoete, aardse bietjes in deze eenvoudige ovenrisotto

Spaghetti met balletjes uit één pan
Balletjes over? Maak er de volgende dag dan deze geweldige pasta mee. Veel makkelijker wordt het niet!

Moqueca baiana
Zet jij graag verrassende eenpansgerechten op tafel? Probeer dan dit recept voor moqueca baiana eens! In Brazilië bestaan twee varianten van dit visstoofpotje waarvan beide kampen beweren dat het de echte is: moqueca baiana uit Bahia, met kokosmelk, en moqueca capixaba uit Espírito Santo, zonder kokosmelk. Wij gaan voor de eerste variant

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Jambalaya met chorizo en kip
Jambalaya met chorizo en kip. Het beste kun je verse kippendijfilet gebruiken, deze blijft namelijk lekkers mals. Tijd besparen? Maak een dubbele portie en bewaar een gedeelte voor later.

Shakshuka met lamsgehaktballetjes
Shakshuka is een heerlijk Arabisch eenpansgerecht. Dit is het vertrouwde recept voor shakshuka maar dan nét even iets lekkerder. De lamsgehaktballetjes geven het eenpansgerecht een heerlijke hartige touch. Maak het geheel af met verse kruiden zoals peterselie en dille. Wil je dippen? Serveer er dan een warm platbrood bij.

Traybake met zalm, zoete aardappel en sesam
Dit is een van onze favoriete snelle eenpansgerechten, alleen al omdat de oven het meeste werk doet. Zoete aardappel, verse zalm, broccoli en tahin zorgen voor een feestje op je bord.

Citroen-kippensoep
Dat kip en citroen erg goed samengaan is geen geheim, je vindt deze combinatie dan ook in tal van recepten terug. Zo ook in deze heerlijk soep. Licht, lekker, romig én zo op tafel.

Makkelijke recepten
Vegetarische eenpansgerechten
Op zoek naar vegetarische eenpansgerechten? Dit zijn onze favoriete recepten:

Shakshuka met pesto
Shakshuka is een heerlijk eenpansgerecht uit het Midden-Oosten. Traditioneel bevat het een basis van tomaat, chili en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze versie met paddenstoelen en pesto is een lekker alternatief voor wie moeite heeft om groenten uit de nachtschadefamilie zoals tomaat te verteren. En ook nog eens ontzettend lekker!

Sri Lankaanse vega curry
Maak de authentieke Sri Lankaanse versie from scratch met een zelfgemaakt currypoeder. Of maak het jezelf iets makkelijker met een kant-en-klaar specerijenmengsel. Het is namelijk helemaal aan jou. Ga jij aan de slag met dit recept voor een eenpansgerecht?

Pompoensoep met hartige granola
Soep is makkelijk, snel én bovenal gezond. Maak dus gerust een grote pan vol. De hartige granola geven deze variant een leuke twist.

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui
Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel. Tip: als je geen pijnboompitten in huis hebt, zijn gehakte gezouten pinda’s als topping een prima alternatief.

Romige groentepastei met filodeeg
Filodeeg is eigenlijk iets wat je altijd in huis moet hebben, je maakt er namelijk de lekkerste gerechten mee. Zoals deze romige groentepastei, die aan de buitenkant extra knapperig wordt door de crunch van het filodeeg.
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Ons favoriete eenpansgerecht:

Romige venkelpasta met worst
Lekker voor doordeweeks! Probeer maar eens deze romige eenpanspasta met pancetta en parmezaan. Ook nog eens binnen een half uurtje klaar, daarom is dit recept hét antwoord op drukke dagen.
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 4 varkensbraadworstjes of chipolata’s à ca. 50 g
- 1 teentje knoflook geperst (geperst)
- 1 tl venkelzaad
- 1/2 tl gerooktepaprikapoeder
- 1 snufje chilivlokken
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 450 ml kippenbouillon
- 175 g rigatoni (of penne)
- 2 el crème fraîche (of roomkaas)
- 2 el extra parmezaan (geraspte)
- 1 bosje basilicum ca. 15 g – alleen de blaadjes (gescheurd)
Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan. Druk de worst uit zijn velletje en voeg toe aan de pan. Prak de worst met een houten pollepel in stukken en bak in ca. 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook, het venkelzaad, het paprikapoeder en de chilivlokken toe en bak ca. 2 minuten mee.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta toe, zet het deksel op de pan en laat op laag vuur 12-15 minuten zachtjes doorkoken tot de pasta gaar is. Roer het geheel regelmatig door.
Roer, wanneer de pasta bijna gaar is, de crème fraîche, 2 el parmezaan en de verse basilicum erdoorheen. Zet het vuur uit en laat de pan nog ca. 2 minuten staan. Verdeel de pasta over borden en garneer met extra parmezaan.
Onze tips

Dit zijn de lekkerste wijnen voor kerst

Sunday roast: 7x braadstukken uit de oven

5x bakken met amandelspijs

Taarten met speculaas: 5x de lekkerste recepten

Wat eten we met Sinterklaas? 5x recepten voor pakjesavond

Sinterklaas toetje: dit zijn de lekkerste recepten

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

Van romig tot pittig: heerlijke recepten voor zoete aardappelsoep

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



