Drop én ijs, dat is de combinatie van deze zomer! Een must-try voor elke zoetekauw: een drop softijsje met dropsiroop en fijn en grof zoethoutpoeder van Lakrids. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn..
lakrids

Lakrids ijs

foodies bezocht afgelopen maand pretpark Tivoli in Kopenhagen en deed een fantastische vondst. Niet een achtbaan, geen draaimolen. Nee, een softijsje deed ons hart sneller kloppen. En niet zomaar een soft serve, maar een vanilleijsje met dropsiroop en dropschaafsel van Lakrids. In de shop op Tivoli Gardens vind je een bijzonder culinair ijsje gemaakt door het droplabel Lakrids dat bekend staat om zijn bijzondere smaken en aandacht voor het maken van slow cooked drop met smaken als chocolade, chili, gember, passievrucht of blauwe bessen.
lakrids

Anijs, zoethout en vanille..

Het komt niet vaak voor (gek eigenlijk in NL) dat je een all-liquorice shop vindt en dat daar dan ook drop-ijs wordt geserveerd. Tijdens ons bezoek bestellen we een Lakrids soft serve en we worden verrast met een strak ontworpen ijsbakje met daarin een flinke toef vanilleijs. De smaaksensatie begint pas echt wanneer je de combinatie van het dropsiroop en gekristalliseerde stukjes drop proeft in combinatie met het zachte ijs. De dropstukjes geven een subtiele zoute dropsmaak aan het romige ijsje, wat je nog uren betoverd achterlaat.
lakrids
Dit droomachtige softijsje proef je in pretpark Tivoli Gardens in Kopenhagen op Vesterbrogade 3. Wil je zelf koken met drop? Lakrids is te verkrijgen bij de Bijenkorf.