Kan ik de steeltjes van verse kruiden gebruiken?

Jazeker! Gooi de stelen van verse kruiden niet weg. Je kunt ze net als de blaadjes fijnhakken en verwerken in je gerecht. Vaker nog gebruik je de stelen, bijvoorbeeld van peterselie en basilicum, om mee te laten trekken in bouillon, saus of soep. De stelen van koriander bijvoorbeeld zijn onmisbaar in een groene currypasta.
steeltjes kruiden

Nog meer no waste

En mocht je dan nog steeds restjes overhouden. Dan kun je de verse kruiden restjes gebruiken om er je eigen kruidenboter van te maken. Meng roomboter, met een beetje citroensap, de verse kruiden fijngehakt die je voor handen hebt, fijngehakte knoflook naar wens en een snufje zout. Niet zo dol op kruidenboter? Maak je eigen kruidenmix door de kruiden te drogen. Bind de steeltjes van de kruiden aan elkaar en hang ze op een droge, donkere plek. Voila, na ongeveer twee weken kun je je eigen droge kruidenmix mengen in een potje. Let op dat de kruiden genoeg gedroogd zijn zodat je ze kunt verkruimelen.