Maandag
Het is de Nationale Week Zonder Vlees en ook bij foodies gaan we deze week voor vega. Aftrappen doen we met Japanse yakitori. We horen je denken: daar zit toch kip in? Nee hoor! Wij maken hem gewoon met shiitake.
> Naar het recept voor yakitori van shiitake met wakamesalade
Dinsdag
Bonen passen ontzettend goed binnen een gezond vegetarisch eetpatroon door hun hoeveelheid eiwit. Dat laten we ons geen tweede keer zeggen met die geweldige zwarte-bonenballetjes op ons bord. Doe nog maar een portie!
> Naar het recept voor zwarte-bonenballetjes met groentenoedels en kruidige tomatensaus
Woensdag
Een paddenstoelenpannetje vol lekkers. We maken er zelf heerlijke gnocchi. Dat klinkt misschien lastig, maar het is makkelijker en leuker dan je denkt.
> Naar het recept voor gnocchi van gepofte aardappeltjes met paddestoelen en radicchio
Donderdag
Aan inspiratie van andere chefs geen gebrek. Deze broccolicurry vonden we in het nieuwste boek van The Curry Guy. Binnen 25 minuten kun je aan tafel.
> Naar het recept voor broccolicurry
Vrijdag
Vegan vrijdag! De prei-minestrone uit ons januarinummer is nog steeds een favoriet van de foodiesredactie.
> Naar het recept voor prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto
Zaterdag
Ook je geliefde burger maken we gewoon lekker vega. De basis bestaat uit kidneybonen en door de uienketchup geven we het geheel wat meer pit.
> Naar het recept voor bonenburger met pittige uienketchup
Zondag
We roemden bonen al om hun hoge eiwitgehalte, maar linzen kunnen er ook wat van. Vandaag steken we ze in een Indiaas jasje en eten we er een lekker naanbrood bij.
> Naar het recept voor spicy paneer met groene linzen
Tip! Wil je dit lekkere weekmenu altijd terug kunnen vinden? Bewaar hem dan op Pinterest.