Melkopschuimer

Met de Melitta Cremio® maak je perfect melkschuim met één druk op de knop! Een latte macchiato of liever een cappuccino? Met het fijnporig warm melkschuim van de Cremio maak je thuis lekker zelf koffiespecialiteiten zoals bij je favoriete Italiaan. Of gebruik je in je desserts koud melkschuim als light alternatief voor room? Liefhebbers van warme melk en chocolademelk zullen dan weer in de wolken zijn dat de Cremio snel melk verwarmt zonder risico van aanbranden!

melittaa
De Melitta Cremio maakt heerlijk fijn melkschuim voor elke koffiespecialiteit – of je nu sojamelk, lactosevrije of volle melk gebruikt. Onze tip: Het beste melkschuim verkrijg je met melk met een hoog eiwitgehalte (minstens 3 g/100 ml)! De Cremio heeft een speciale coating aan de binnenzijde, waardoor het toestel makkelijk schoon te maken is. Daarnaast kunnen de klopper en de deksel in de vaatwasser. Lekker hygiënisch dus!
melk

DIY Christmas Tree Latte Art

Met de Melitta Cremio melkopschuimer maak je het perfecte melkschuim voor Latte Art. Met kerst voor de deur maken we vandaag een mooie Latte Art Christmas Tree in onze koffie!
Om deze mooie tekening te kunnen maken moet je vooral niet teveel lucht in de volle melk inbrengen want het schuim dient heel fijn te zijn. Tijdens het schenken moet de melk in de melkkan met de pols heen en weer geslingerd worden.

“Mooi opgeschuimde melk heeft geen grote luchtbellen. Wanneer er wel luchtbellen in het melkschuim zitten, kan je deze eruit halen door het melkkannetje op de tafel te tikken”.

Bekijk snel het filmpje en creëer ook thuis deze kerstboom in je koffie!

Stap voor stap

  1. Zet een espresso in een grotere kop (wij gebruiken een cappuccino kop)
  2. Schuim de melk op en giet het melkschuim direct over in een roestvrijstalen schenkkannetje
  3. Tol het melkschuim rond in het schenkkannetje
  4. Pak nu de kop espresso, houd ‘m schuin en verdeel het melkschuim al zigzaggend tot het melkschuim zichtbaar wordt
  5. Zodra het schuim zichtbaar wordt beweeg je de kan met de pols op een regelmatige manier heen en weer, met kleine bewegingen richting de rand van de kop
  6. Als de kop bijna gevuld is moet je ongeveer bij de rand zijn en beweeg je het melkschuim in een rechte lijn door het figuur heen
  7. Klaar is je kerstboom! Het is even oefenen, maar als wij het kunnen kan jij het ook!

Melitta Latte Art

Alvast fijne feestdagen vanuit de koffiebar! Laat je je latte art aan ons zien via de #iamfoodies hashtag? Vinden we leuk!

*Met dank aan koffiebar First Things First in Nijmegen