De komende dagen kun je je agenda vast vrij maken want de nieuwe serie Ugly Delicious is vanaf deze week te zien op Netflix. Ugly Delicious is de 8-delige Netflixserie van Momofuku chef David Chang en Oscar winnaar en regisseur Morgan Neville. Chang gaat in op de dwaze, diepzinnige en soms ongemakkelijke verbanden tussen het voedsel dat we eten en de mensen met wie we het voedsel associëren.
Je bekijkt de trailer van Ugly Delicious hier.

Episode 1

De goedlachse chef weet hoe gerechten bij elkaar moeten komen. Met zijn eigenwijze visie neemt hij geen blad voor de mond en vraagt met een open blik aan de succesvolle traditionele chefs uit Brooklyn waarom hun pizza de beste is. Waarna hij de chefs uitdaagt door een bestelling van de super efficiënte pizzaketen Domino’s te laten bezorgen. Hij vraagt zich af, waar komt pizza vandaan, wie is de autoriteit en wat is de waarde van authenticiteit.
Waar culinaire puristen in Brooklyn en Napels het nog steeds zweren bij klassieke, eenvoudige ingrediënten zie je in de eerste aflevering de tegenstelling met Japan waar innovatieve chef-koks hun eigen goede pizza bakken – van eigen bodem. And so the story begins…
De serie is vanaf nú beschikbaar in Nederland op Netflix en wij hebben alvast het hele weekend vrijgehouden voor David Chang: “Konnichiwa bitches!”
ugly delicious