Geschreven door: Martha Debets

We hebben het 1 keer eerder gedaan, eten met volslagen vreemden. Toen woonden wij in Nieuw Zeeland en ik (Martha) werkte in een koffiebar met van die heerlijke Franse zoete pastries. Daar kwamen eigenlijk alleen maar vaste gasten hun koffie halen. Dat is echt de Nieuw Zeelandse cultuur, take away coffee. Volgens mij heeft niemand daar een koffiezetapparaat thuis.. Maar goed, op een gegeven moment kwam er een vrouw naar me toe en nodigde mij uit voor een diner bij haar en haar vriend. Er kwamen nog 6 anderen, maar het leek hen gezellig als wij ook van de partij waren onder het motto het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Tot op de dag van vandaag zijn dit onze vrienden en vanuit dat gezelschap kunnen wij nog 1 stel tot ons zeer goede vriendenkring rekenen.

Bij het pop-up restaurant van Foodies magazine hadden we vooraf hetzelfde gevoel, de spanning.. Gedachten vooraf waren vooral wie komen er allemaal, hoe is de redactie, kan Foodieskok Willem wel echt koken? Nou ik kan vertellen dat het een ontzettend geslaagde middag was! Onze andere tafelgasten waren ontzettend interessante mensen, de redactie was persoonlijk en attent en Foodieskok Willem kan echt koken mensen!!!! Vanaf het ontvangst met het glaasje bubbels tot aan het vaarwel met een wuivende redactie was het een warm bad. We zijn ontzettend in de watten gelegd met goede wijnen en mooi uitgebalanceerde gerechten. En Joachim, ook de uitleg van de verschillende wijnen waren bijna als een volleerd sommelier. Goede gesprekken passeerde de revue en het leukste was dat wij met 13 volslagen vreemden een briljante middag hebben gehad! Ik zeg; Foodies ik voel een succesvol terugkerende rubriek aankomen!!

Wij willen onze tafelgasten, de redactie, Foodieskok Willem en Sven de fotograaf bedanken voor een gezellige en onvergetelijke middag. En alle lezers zouden wij willen oproepen; nodig eens een keer iemand anders uit voor een dinertje bij je thuis, wij gaan dat vanaf nu vaker doen in ieder geval!

Bas en Martha Debets