Chocoliefde

“Goede tekst Willem, dat heb je mooi gezegd.” Uiteraard heb ik het gejat, voor wie het niet herkent: het komt uit een liedje van Harrie Jekkers. Het is prachtig en de moeite waard; zoek het maar eens op. Mijn punt: mocht je je Valentijn willen verwennen met iets lekkers, zorg dan dus dat je in de eerste plaats iets lekkers voor jezelf maakt. Zo interpreteer ik het tenminste.

Denk nu niet dat ik een ontzettende romanticus ben; áls ik al aan Valentijnsdag denk, kom ik niet verder dan chocolade. Het is natuurlijk een klassieker, een mooi geschenk aan je geliefde én -als
je in dat soort dingen gelooft- een afrodisiacum.

Dus wil je je crush verleiden, je ex terugwinnen of blijf je ook dit jaar single op Valentijnsdag, verwen jezelf en eventueel de ander met chocolade. Ben je net zo’n romanticus als ik of misschien nog wel meer? Zet dan die extra stap en ga verder dan Milka of Merci.

Ik geef je een recept voor chocolademousse dat maar weinigen kunnen weerstaan. Een soort chocolademousse 2.0 als het ware. Zijn of haar eeuwige liefde kan ik je niet beloven, maar ik wed dat je met een bordje van deze mousse met karamelsaus niet snel afgewezen zult worden. En zoals Harrie Jekkers al zei: maak genoeg om ook goed van jezelf te kunnen houden.

Onweerstaanbare chocolademousse

chocolademousse van Willem 1902