Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Foodies doet mee aan de Week zonder Vlees, jij ook?

Foodies doet mee aan de Week zonder Vlees, jij ook?

Profielfoto van RedactieRedactie
Maandag is het zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees gaat van start. 8 tot 14 maart staat in het teken van het eten van minder vlees. Goed voor het milieu, de dieren én een leuke uitdaging voor onze keuken. Foodies doet mee, doe jij met ons mee?
Ondanks dat de Nationale Week Zonder Vlees pas sinds 2018 bestaat, doen er heel veel mensen mee. Uit cijfers van onderzoeksbureau Blauw blijkt dat 46% van de Nederlanders de Week Zonder Vlees vorig jaar heeft gezien, waar dat in 2019 nog 43% was. Ook stijgt het aantal deelnemers. Vorig jaar heeft 14% van de Nederlanders meegedaan aan de Week Zonder Vlees, gelijk aan maar liefst 2,4 miljoen mensen. In 2019 was dit 11%. Deelnemers aan de Week Zonder Vlees eten gemiddeld 4,7 dagen geen vlees. Deze cijfers worden ondersteund door de supermarktverkoop tijdens de Week Zonder Vlees. In 2020 zijn maar liefst 200,4% meer vleesvervangers verkocht ten opzichte van een gemiddelde week. Dat maakt het de meest impactvolle duurzaamheidscampagne voor supermarkten. Wow!

Vega inspiratie bij Foodies

Doe jij ook mee? Dan zit je bij Foodies goed! Volgende week staat Foodiesmagazine.nl in het teken van lekker vegetarisch eten. We inspireren je met een vega weekmenu, delen onze favoriete recepten, vragen initiatiefnemer Isabel Boerdam het hemd van het lijf, klopten aan bij Living the Green Life voor tips als je van vega naar vegan wilt gaan en nog veel, veel meer. Mis het niet!

Advertentie

Profielfoto van

Redactie

Restaurants in Parijs: Bas Erkens bij The Butcher of Paris

De beste tips en inspiratie in je mail:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!

Ontvang de leukste tips, restaurants, verhalen en speciale aanbiedingen.