Tijd voor Willem’s kooktips! Elke vrijdag versturen wij de leuke ‘Foodies Favourites Friday’ nieuwsbrief! Ben jij al lid? Schrijf je nu in via deze link en ontvang iedere vrijdag als eerste de leukste artikelen, interessante nieuwtjes, aanbiedingen, het recept van de week én de handige kooktips van onze eigen foodieskok Willem! We hebben de vier tips van de afgelopen maand verzameld voor je.
willem's kooktips

Een krokant gebakken, gepaneerd visje met wat verse kruiden en citroen: heerlijk op de zomertafel! Een goed gepaneerde vis maak je door hem voor het paneren goed droog te deppen. Je kunt de vis van tevoren op smaak brengen, of meng de gewenste kruiden, zout en peper door het paneermeel. Zet een bord met bloem, een bord met eiwit en een bord met panko of paneermeel klaar. Haal de vis door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Haal hem vervolgens door het eiwit en de paneermeel. Bak de vis in een flinke hoeveelheid olie.

Op de redactie van foodies is momenteel een broodbakwedstrijd gaande tussen mij en hoofdredacteur Joachim. Iedere dag bakken we een nieuw brood van ons eigen zuurdesem, waarbij we verschillende baktechnieken uitproberen. En iedere dag smaken de broden weer een stukje beter. De tip van deze week voor alle broodbakkers onder ons: bak je brood in een oventje ín je oven. Wat? Je leest het goed, een oven in je oven. Gebruik hiervoor een grote gietijzeren pan en verwarm hem mee met de oven. Snijd je gerezen brooddeeg aan de bovenkant licht in om je brood een beetje richting te geven. Zo kan hij zijn warmte kwijt en komt het brood tijdens het bakken mooi omhoog. Vers uit de oven, uit de pan, zul je merken dat je brood een fantastische korst gekregen heeft.

Een cocktail of een homemade limonade maak je extra feestelijk met krul van citroenschil. De klassieke Amerikaanse cocktail Horse’s neck met bourbon en ginger ale is niet compleet zonder. Zo maak je de krul: Was een biologische citroen met heet water en wrijf hem droog. Snijd de boven- en onderkant eraf en snijd rondom van boven naar beneden met een gebogen, zeer scherp schilmes in een ononderbroken spiraal. Draai daarbij de citroen en niet het mesje. Hoe dunner het reepje, hoe meer krul!