Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Zelf flatbread maken was nog nooit zo makkelijk

Zelf flatbread maken was nog nooit zo makkelijk

Zelf flatbread maken is niet alleen heel lekker, maar ook nog een supermakkelijk. Dat komt goed uit, want je maakt er de lekkerste recepten mee. Wij delen ze allemaal, inclusief toppings.

Lees verder na de advertentie

Flatbread

Inmiddels kunnen wij het recept voor flatbread wel uit ons hoofd maken, zo lekker vinden we het. Het gaat nooit vervelen. De reden hiervan is omdat je ontzettend veel soorten gerechten kunt maken met flatbread en je zo eindeloos kunt blijven variëren met je favoriete toppings. Zo maak je er bijvoorbeeld ook pizza’s, wraps en tosti’s mee. Benieuwd hoe je dit maakt? Bekijk de recepten onderaan dit artikel dan eens!

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Lees verder na de advertentie

Zelf flatbread maken

Je kunt dit platbrood natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt halen, maar het is echt heel gemakkelijk om dit zelf te maken. Pluspunten voor het feit dat je er op deze manier je eigen draai aan kunt geven. Voeg bijvoorbeeld je favoriete kruiden eraan toe of gebruik cottage cheese in plaats van Griekse yoghurt.

Cover voor

Flatbread recept

Met dit recept maak jij met een handomdraai je eigen flatbread. Bekijk hieronder waar je hem mee kunt beleggen en het feest kan beginnen!

Naar het recept

Lees verder na de advertentie

Flatbread beleggen

Zoals gezegd zijn er eindeloos veel toppings waar je je flatbread mee kunt beleggen. Om je wat inspiratie te geven, sommen we hier een aantal van onze favorieten op:

  • Kaas: denk aan mozzarella, ricotta, roomkaas, brie, Grana Padano, pecorino, Parmigiano Reggiano, provolone, taleggio, geitenkaas, feta, gorgonzola, manchego, cheddar en burrata
  • Vlees(waren): salami, prosciutto, serranoham, chorizo, ‘nduja, carpaccio, gehakt, pancetta, pastrami, pulled pork en (pulled) kip
  • Vis: gerookte zalm, tonijn, ansjovis, makreel, sardientjes en garnalen
  • Groenten: aubergine, courgette, paprika, artisjok, champignons, rode ui, kappertjes, olijven, pompoen, tomaat, avocado, komkommer, bieten, zoete aardappel, spinazie en rucola
  • Kruiden: basilicum, tijm, peterselie, koriander, Italiaanse kruiden en munt
  • Noten: walnoten, amandel (of schaafsel), pistache, cashewnoten, pijnboompitten, hazelnoten, pecan en pinda’s

Lees verder na de advertentie

Flatbread recepten

De onderstaande recepten laten wel zien waarom dit brood zo veelzijdig is!

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Flatbreadpizza met gerookte zalm

Een frisse flatbreadvariant! Heerlijk om als lunch te eten of te serveren als borrelhap.

Naar het recept
De allerbeste tosti aller tijden

De allerbeste tosti aller tijden

Maak dit recept met flatbread in plaats van Turks brood en eet met je favoriete saus! Geloof ons, echt het allerbeste.

Naar het recept
Flatbreadpizza met bimi

Flatbreadpizza met bimi

Heb je ooit wel eens pizza gemaakt van flatbread? Het is makkelijker dan je denkt! En pizza is natuurlijk altijd een feestje, zeker met dit fijne recept. Probeer maar eens uit!

Naar het recept
Tosti met basilicum, taleggio en ingelegde walnoten

Flatbread met basilicum, taleggio en ingelegde walnoten

Beleg je flatbread met deze ingrediënten en bak hem af in de oven of airfryer! Zo krijg jij hetzelfde resultaat als van een tosti, maar dan als platbrood.

Naar het recept
MonChouflatbreads

MonChouflatbreads

De luchtige kaas is heerlijk als basis op je flatbread. Beleg met je favoriete ingrediënten en top af met een drizzle olijfolie.

Naar het recept
Groentetajine met homemade flatbread

Groentetajine met homemade flatbread

Stel je voor; een tajine boordevol verse en gezonde groente. Het water loopt ons al in de mond. Gezond én lekker. De tajine doet ook nog eens het meeste werk voor je. Ideaal toch?  

Naar het recept
Flammkuchen met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Flatbread met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn

Je kent vast de klassieke flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes. Maak deze variant met flatbread en je hebt zo een heerlijk belegd platbrood.

Naar het recept
Baba ganoush met lavash

Baba ganoush met lavash

De echte baba ganoush wil je natuurlijk eten met je favoriete platbrood. Maak je eigen flatbread en eet hem met deze heerlijke auberginedip.

Naar het recept
Spaanse tosti met chorizo, paprika en manchego

Spaanse flatbread met chorizo, paprika en manchego

Vervang het brood door de flatbread en beleg met deze Spaanse ingrediënten. Buen provecho!

Naar het recept

Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Cover voor Flatbread

Flatbread

Flatbread, ook wel platbrood genoemd, is een plat ongerezen brood. Ga je zelf flatbread maken? Serveer er dan een smaakvolle curry bij om in te dipppen.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 350 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 350 g Griekse yoghurt
  • bloem
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes oregano
  • 3 el boter
  • 2 partjes zongedroogde tomaatjes
  • 3 el olijfolie

Bereiding

  1. Kneed van het zelfrijzend bakmeel, het zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.

  2. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de oregano fijn. Smelt de boter en meng er de knoflook en de oregano doorheen.

  3. Hak de zongedroogde tomaat zeer fijn en meng hem met de olijfolie. Verdeel het deeg in ca. 12 porties. Rol de deegporties op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne plakken.

  4. Verhit een grillpan. Snijd de deegplakken enkele malen in en gril het brood ca. 2 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk de broden direct na het grillen met de knoflookboter of de tomatenolie. Serveer de broden binnen een half uur.

Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!