
Zelf flatbread maken is niet alleen heel lekker, maar ook nog een supermakkelijk. Dat komt goed uit, want je maakt er de lekkerste recepten mee. Wij delen ze allemaal, inclusief toppings.
Lees verder na de advertentie
Flatbread
Inmiddels kunnen wij het recept voor flatbread wel uit ons hoofd maken, zo lekker vinden we het. Het gaat nooit vervelen. De reden hiervan is omdat je ontzettend veel soorten gerechten kunt maken met flatbread en je zo eindeloos kunt blijven variëren met je favoriete toppings. Zo maak je er bijvoorbeeld ook pizza’s, wraps en tosti’s mee. Benieuwd hoe je dit maakt? Bekijk de recepten onderaan dit artikel dan eens!
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Zelf flatbread maken
Je kunt dit platbrood natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt halen, maar het is echt heel gemakkelijk om dit zelf te maken. Pluspunten voor het feit dat je er op deze manier je eigen draai aan kunt geven. Voeg bijvoorbeeld je favoriete kruiden eraan toe of gebruik cottage cheese in plaats van Griekse yoghurt.

Flatbread recept
Met dit recept maak jij met een handomdraai je eigen flatbread. Bekijk hieronder waar je hem mee kunt beleggen en het feest kan beginnen!
Lees verder na de advertentie
Flatbread beleggen
Zoals gezegd zijn er eindeloos veel toppings waar je je flatbread mee kunt beleggen. Om je wat inspiratie te geven, sommen we hier een aantal van onze favorieten op:
- Kaas: denk aan mozzarella, ricotta, roomkaas, brie, Grana Padano, pecorino, Parmigiano Reggiano, provolone, taleggio, geitenkaas, feta, gorgonzola, manchego, cheddar en burrata
- Vlees(waren): salami, prosciutto, serranoham, chorizo, ‘nduja, carpaccio, gehakt, pancetta, pastrami, pulled pork en (pulled) kip
- Vis: gerookte zalm, tonijn, ansjovis, makreel, sardientjes en garnalen
- Groenten: aubergine, courgette, paprika, artisjok, champignons, rode ui, kappertjes, olijven, pompoen, tomaat, avocado, komkommer, bieten, zoete aardappel, spinazie en rucola
- Kruiden: basilicum, tijm, peterselie, koriander, Italiaanse kruiden en munt
- Noten: walnoten, amandel (of schaafsel), pistache, cashewnoten, pijnboompitten, hazelnoten, pecan en pinda’s
Lees verder na de advertentie
Flatbread recepten
De onderstaande recepten laten wel zien waarom dit brood zo veelzijdig is!

Flatbreadpizza met gerookte zalm
Een frisse flatbreadvariant! Heerlijk om als lunch te eten of te serveren als borrelhap.

De allerbeste tosti aller tijden
Maak dit recept met flatbread in plaats van Turks brood en eet met je favoriete saus! Geloof ons, echt het allerbeste.

Flatbreadpizza met bimi

Flatbread met basilicum, taleggio en ingelegde walnoten
Beleg je flatbread met deze ingrediënten en bak hem af in de oven of airfryer! Zo krijg jij hetzelfde resultaat als van een tosti, maar dan als platbrood.

MonChouflatbreads
De luchtige kaas is heerlijk als basis op je flatbread. Beleg met je favoriete ingrediënten en top af met een drizzle olijfolie.

Groentetajine met homemade flatbread
Stel je voor; een tajine boordevol verse en gezonde groente. Het water loopt ons al in de mond. Gezond én lekker. De tajine doet ook nog eens het meeste werk voor je. Ideaal toch?

Flatbread met gegrilde spicy kip, rode ui en komijn
Je kent vast de klassieke flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes. Maak deze variant met flatbread en je hebt zo een heerlijk belegd platbrood.

Baba ganoush met lavash
De echte baba ganoush wil je natuurlijk eten met je favoriete platbrood. Maak je eigen flatbread en eet hem met deze heerlijke auberginedip.

Spaanse flatbread met chorizo, paprika en manchego
Vervang het brood door de flatbread en beleg met deze Spaanse ingrediënten. Buen provecho!
Wekelijks de laatste foodtrends en de lekkerste recepten ontvangen?

Flatbread
Flatbread, ook wel platbrood genoemd, is een plat ongerezen brood. Ga je zelf flatbread maken? Serveer er dan een smaakvolle curry bij om in te dipppen.
Ingrediënten
- 350 g zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 350 g Griekse yoghurt
- bloem
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes oregano
- 3 el boter
- 2 partjes zongedroogde tomaatjes
- 3 el olijfolie
Bereiding
Kneed van het zelfrijzend bakmeel, het zout, het bakpoeder en de Griekse yoghurt een soepel deeg. Bestuif het deeg lichtjes met bloem en leg het in een kom. Laat afgedekt ca. 30 minuten rusten.
Pel en snipper de knoflook. Was de oregano en schud hem droog. Pluk de blaadjes van de takjes en hak de oregano fijn. Smelt de boter en meng er de knoflook en de oregano doorheen.
Hak de zongedroogde tomaat zeer fijn en meng hem met de olijfolie. Verdeel het deeg in ca. 12 porties. Rol de deegporties op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne plakken.
Verhit een grillpan. Snijd de deegplakken enkele malen in en gril het brood ca. 2 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Bestrijk de broden direct na het grillen met de knoflookboter of de tomatenolie. Serveer de broden binnen een half uur.
Onze tips

Het perfecte brood voor bij de borrel

Naan, papadum of dosa: dit Indiase brood past bij je gerecht

Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings

Tosti tijd! 38 heerlijke variaties om te proberen

Waarom deze pannenset ons product van de maand is…

Waarom iedereen deze rare chocoladeletters wil proberen vanavond…

Spicy, superzuur of knetterend: deze kruidnoten maken je pakjesavond extra leuk

Deze last minute Sinterklaascadeaus redden je pakjesavond

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.


