Ga jij aan de champagne op Valentijnsdag? Dan maak je hiermee een onvergetelijke indruk op je valentijn. Terwijl je op het punt staat met de armen aan elkaar gekoppeld champagne te drinken, zeg je “Wist je…”

Coco Chanel’s champagne quote

Wist je dat Coco Chanel ooit zei dat ze champagne slechts bij twee gelegenheden dronk; wanneer ze verliefd was en wanneer ze niet was verliefd was? En dat het Hotel Savoy in Londen een cocktail naar het mode-icoon vernoemde, de Coco, die met vintage Moët & Chandon champagne gemaakt wordt?
coco champagne cocktail

Foto © Savoy Hotel Londen

Marilyn Monroe en champagne

Wist je dat Marilyn Monroe ooit een bad nam in 350 flessen champagne? Dat is meer dan 260 liter aan dure bubbels. En dat ook Marilyn een cocktail met champagne op haar naam heeft staan? De Marilyn Monroe? Haar favoriete champagne was Dom Pérignon 1953.
marilyn monroe champagne cocktail

Foto © Cocktailbook.com

Dom Pérignon

Wist je dat Dom Pérignon, de top-cuvée van Moët & Chandon, is vernoemd naar de 17e-eeuwse monnik die de méthode champenoise ontwikkelde, volgens welke champagnes (en veel andere bekende mousserende wijnen) nog steeds gemaakt worden? En dat er voor champagne meestal verschillende wijnen uit verschillende jaren worden ‘geassembleerd’? Kiest een champagnehuis ervoor om toch wijn uit één oogst te gebruiken, dan heet dit een millésimé. Alle Dom Pérignon champagnes zijn millésimé champagnes en er staat altijd een oogstjaar op de fles vermeld.
dom pérignon champagne

Foto © Dom Pérignon

Blauwe of witte druiven

Wist je dat voor champagne zowel witte als blauwe druiven gebruikt kunnen worden? Een champagne van alleen witte druiven heet een blanc de blancs, een champagne van alleen blauwe druiven heet een blanc de noirs.

En wist je dat je ook geweldige desserts met champagne kunt maken? Probeer onze champagnesoezen!