Gevulde speculaas

Dit recept is echt fantastisch, en geloof me, niet alleen met sinterklaasavond. Het zelfgemaakte spijs heb ik inmiddels in allerlei varianten geprobeerd. Met pistachenootjes in plaats van amandelen. Of hazelnoten. Maar start vooral met deze klassieker.

gevulde speculaas bakken recept

Suikerbrood met anijs

Suikerbrood geeft mij een instant vakantiegevoel. Misschien omdat suikerbrood nooit ontbreekt bij het ontbijtbuffet van mijn favoriete vakantieadresje op Terschelling. Het deeg is niet zo gemakkelijk om met de hand te kneden en dat hoeft uiteraard ook niet. Maar wanneer de plakkerige kliederboel langzaam verandert in een heerlijk zacht deeg, is dat eigenlijk extra leuk.

Suikerbrood met anijs

Kokosmakronen met sinaasappelroom

Dit is een recept dat je letterlijk nog kunt gaan maken wanneer je ziet dat je ouders onverwacht voor je huis een plekje zoeken om te parkeren. Als je het beslag tussen twee eetlepels vormt dan heb je razendsnel een bakplaat vol koekjes en is de baktijd nóg iets korter. Voor echte zoetekauwen: probeer hem ook eens met een theelepel vanille-extract. Fijne bijkomstigheid voor een paar mensen in mijn omgeving; dit recept is glutenvrij.

kokosmakronen

Rozijnenbrood met citroenvulling

Nieuw in het repertoire, van onze favoriete bakker Edwin Klaasen. Rozijnenbrood met citroenvulling. Die maakten we dit jaar samen voor Pasen. Maar inmiddels heb ik hem in een kleinere variant gemaakt, dan is hij gemakkelijk mee te nemen voor een picknick. En natuurlijk eet je hem gewoon uit de hand.

Rozijnenbrood met citroenvulling

En wil je zelf aan de slag met zuurdesem? Dan heb je eerst een starter nodig, maak hem zelf met behulp van onze handleiding.