De redactie neemt je mee in het kersverse lentenummer van foodies. Van pittige paprikajam bij een geitenkaasburger tot sushirijst met warmgerookte zalm. En heb jij al gehoord van Shio Koji? De fermentatie hit in Japan. Hier vind je de favorieten van de redactie: probeer deze heerlijke recepten vanavond nog! 

Yvonne’s favoriet: Geitenkaasburgers met pittige paprikajam

Als ik een guilty pleasure heb, dan is het wel de kaassouflé. Niets gaat er boven een broodje kaassouflé met een flinke dot mayonaise. Totdat ik deze geitenkaasburgers ontdekte: dé culinaire versie van het broodje kaassouflé. Tien keer lekkerder en absoluut mijn favoriet van het april nummer.

Tien keer lekkerder dan een kaassouflé!

geitenkaasburgers

 

Lotte’s favoriet: Sushirijst met warmgerookte zalm

Als gezond eten lekker is, dan sta ik vooraan. Dit kleurrijke gerecht springt in het oog en zodra mijn vrienden doorhadden dat ik dit ging maken dienden zich er meteen 3 aan. Simpel, smaakvol en je hoeft je er niet schuldig over te voelen. Zelfs niet als je het helemaal in je eentje op eet en je vrienden lekker tot vrijdag laat wachten, jk.

Lekker voor doordeweeks

sushirijst

Emil’s favoriet: Kiwibombes

De foto alleen al doet je watertanden: die lichte dauwdruppels op de chocolade met het felgroene van de kiwi… Als je deze kiwibombes ziet moet je ze toch maken? Ik ben dan ook heel benieuwd naar de smaak en vooral de textuur van de bombes.

Dit weekend nog proberen!

kiwibombes
 

Anne’s favoriet: Kojikip met gemberrijst

Het hele proces van Shio Koji kende ik niet en dat is toch het allerleukste: nieuwe gerechten ontdekken. De pasta van dubbelgefermenteerde rijst is populair in Japan en ik kan niet wachten om dit een keer uit te proberen. Wel even de tijd voor nemen natuurlijk.

Zo leuk om een gerecht te vinden dat ik nog niet kende!

kojikip
Het nieuwste nummer van foodies ligt nú in winkel bij je lokale supermarkt of dichtstbijzijnde boekenwinkel, maar je kunt hem ook hier bestellen!