Met Kerst kun je wel een paar extra handen in de keuken gebruiken. Terwijl jij je over de spectaculairecovertaart ontfermt of een van de andere gerechten uit the big Christmas issue, bakken je kinderen de sterrenkoekjes voor op de taart, of heerlijke zandkoekjes voor bij de thee. Gezellig!
kerstkoekjes
Bloem tot aan het plafond en in alle hoeken en gaatjes, maar wel een middag vol plezier. Welk kind vindt het niet leuk om koekjes te bakken? Heerlijk met de handen in het deeg de mooiste koekjes in de mooiste vormen maken. En vergeet niet te versieren met glazuur, glitters en spikkels!

Een goede organisatie

Om het georganiseerd te houden, zet je de versiering van tevoren klaar. In aparte schaaltjes, zodat het voor je kinderen overzichtelijk is uit welke versieringen ze kunnen kiezen. Voor het bakken van de kerstkoekjes in the big Christmas issuegebruikten wij daarvoor het servies van Flora Castle.
kerstkoekjes
Bij het ontwerpen van hun vrolijke servies hield het merk zich vast aan twee dingen. Hun geloof in mooie momenten; een zonsopgang, een knuffel, de geur van een roos, aan tafel met familie of een kop thee op je favoriete bank. En de kwaliteit; producten die een leven lang meegaan, maar die het leven ook kleur geven en jouw mooie momenten nog mooier maken.
En zo ontstond er een complete collectie servies en keukentextiel. Van dinerbordenmet vrolijke kleuren en bloemen, stralend als een mooi veldboeket tot duurzame kwaliteitkoffiemokken en kommen, geschikt voor iedere gelegenheid – maar vooral voor het bakken van koekjes. Koekjes die je natuurlijk serveert bij een warme kop koffie of thee, die je schenkt vanuit de theepotten van Flora Castle. Kortom: een collectie die bij jou past, bij jouw leven en jouw momenten.

Koekenbakkertjes klaar? Bakken maar!

Met de kerstdagen in het vooruitzicht ligt het voor de hand om koekjes te bakken die helemaal in stijl met de feestdagen zijn. Wij hebben twee leuke recepten voor je verzameld:

Gaan jullie voor sprankelende sterrenkoekjes..

kerstkoekjes

..of toch voor kerstbomen met glazuur?

kerstkoekjes
Beginnen je handen te jeuken en staan je kinderen ongeduldig naast je te springen? Dan is het tijd om te gaan bakken! Meer mooie foto’s van onze koekenbakkertjes en het servies van Flora Castle vind je in the big Christmas Issue. De volledige collectie van Flora Castle vind je op floracastle.com.
Je kunt nog t/m 27 december meedoen aan onze winactievan Flora Castle.
Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen, Ida van Santen, Lena van Santen Servies: Flora Castle