Life hacks zijn simpele manieren om je leven iets makkelijker te maken. De lowbudget tips kunnen je helpen om iets te organiseren, op te lossen of ze leren je gewoon iets fantastisch dat je nog niet eerder wist. Foodies ging op zoek naar de beste keuken life hacks. Lees hier deel I!

  1. Hoe laat je je handen weer fris ruiken na bijvoorbeeld het snijden van ui of knoflook? Was je handen en wrijf ze dan tegen een lepel van roestvrij staal. Het staal absorbeert de geur! Verse koffiebonen hebben hetzelfde effect.
  2. Per ongeluk te veel zout in je pan soep gestrooid? Voeg een geschilde aardappel toe, deze neemt het overtollige zout op.
  3. Wanneer je eieren kookt, voeg dan een snufje zout toe zodat ze niet barsten.
  4. Zet citrusvruchten of tomaten nooit in de koelkast. De lage temperaturen degraderen het aroma en de smaak van deze vruchten.
  5. Hoe maak je je waterkoker schoon? Breng een mengsel van de helft witte azijn en de helft water aan de kook in de waterkoker en giet ‘m vervolgens leeg.

bright-splash-living-etc

 1. Gooi een snufje zout in lege luchtdichte bakjes en containers, dit voorkomt vieze luchtjes bij langdurig opslaan!
 2. Je rijst aan laten koeken? Leg een stuk wit brood op de top van de rijst en laat deze 5-10 minuten liggen. Het brood trekt de verbrande smaak weg! Wees voorzichtig en schraap de verbrande stukken niet van de bodem af. De overige rijst kan je nu prima eten!
 3. Wrijf een beetje plantaardige olie in je handen voordat je chilipepers gaat snijden. Zo heb je hier later geen last van!
 4. Als je niet zeker hoe vers je eieren zijn, plaats ze dan in een kom met water. Als ze drijven zijn ze niet meer vers!
 5. Heb je je gebrand tijdens het koken en geen brandzalf in huis? Mosterd vermindert het branderige gevoel en voorkomt blaren!