Wat zijn edamame?

We geven je alvast een hint: edamame heeft alles te maken met soja. Maar wat zijn edamame precies? Deze frisgroene verschijning is niets meer dan de jonge, onrijpe sojaboontjes in de peul. Meestal worden ze twee weken voor ze rijp zijn geoogst door de boeren. Je komt ze vooral tegen in de Japanse, Koreaanse, Chinese en Hawaiaanse keuken. Bij veel sushirestaurants staan edamame dan ook op op de kaart.

Waar koop je ze?

Edamame zijn steeds populairder geworden. Je kunt ze tegenwoordig dan ook gewoon bij de lokale supermarkt kopen. Je vindt ze zowel in de koeling als in de diepvries. Let voor je de boontjes in je winkelwagentje stopt even op de houdbaarheidsdatum en bekijk goed wat het bewaaradvies is om je aankoop in topconditie te houden.

Hoe smaken edamame?

Nu we je vraag ‘Wat zijn edamame?’ beantwoord hebben, ben je vast ook benieuwd hoe ze smaken. Zodra je een hap neemt, zal de verfijnde, boterachtige smaak je gelijk opvallen. Ook proef je nootachtige tonen.

Welk deel is eetbaar?

Voor je kunt genieten van edamame, moet je ze even doppen. Daarna kun je ze verwerken in je favoriete gerecht

Hoe kan je ze vervangen?

Wil je edamame vervangen? Gebruik dan een andere boon naar keuze of kies voor doperwten. De smaak van je gerecht zal natuurlijk wel iets veranderen.

Wat kun je er allemaal mee?

Wat kun je allemaal maken met edamame? De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt ze met een beetje zout eten als snack, verwerken in poké bowls, salades en nog veel meer. Heb je al zin gekregen om zelf te ontdekken wat de smaak is van edamame? Kies dan één van deze recepten uit en tover een heerlijke maaltijd op tafel.

1. Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

Kabeljauw in misoboter met bimi, sesam en edamame

2. Vegan poké bowl van Living the Green Life

Poké bowl van Living the Green Life

3. Rijstsalade met geroosterde kurkumabloemkool

lekker door de week