Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken voor jou op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek dat je alle fijne kneepjes van de Japanse keuken leert: Mijn Japanse keuken van Stevan Paul.

mijn Japanse keuken

Tijdloos kookboek

Koken zonder pakjes en zakjes? En met seizoensgebonden producten? Daar kijken ze in Japan niet gek van op. De culinaire deugden die tegenwoordig zo populair zijn, zijn in Japan al eeuwenlang normaal. Zelf maken, werken met pure smaken en met eenvoud hoog in het vaandel, dat is de essentie. Chef-kok Stevan Paul sloot zichzelf wekenlang op in een Japanse proefkeuken en las stapels boeken over Japans eten om de smaken onder de knie te krijgen. Dat lukte, en in Mijn Japanse keuken, vertelt hij hoe je alle grote klassiekers in jouw Japanse keuken zelf kunt maken.

Neem een voorproefje…

Een kleurrijke kom chirashi-sushi…

chirashi sushi

…of groenten in tempurabeslag

groente tempura

of ga je voor zalm met misoboter?

zalm met misoboter
Deze recepten komen uit het boekMijn Japanse keuken van Stevan Paul. Scoor snel jouw eigen exemplaar en ontdek de veelzijdige Japanse keuken.