Maandag
We trappen het weekmenu af met een #MeatlessMonday in samenwerking met De Vegetariërsbond. Vandaag staat er een salade caprese op het menu. Geen klassieke versie maar een variant met bimi. Dit is een kruising van de welbekende broccoli en de Chinese stengelkool kailan. De groente heeft een heerlijke knapperigheid en stevige bite.
Nooit meer een weekmenu missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
> naar het recept voor salade caprese met gegrilde bimi
Dinsdag
Deze traditionele Griekse ovenschotel bestaat uit laagjes aubergine, gehakt en bechamelsaus. De moussaka is afgetopt met een flinke laag smeuïge kaas. Het water begint ons al in de mond te lopen… Door de aubergines te bestrooien met zout verdwijnt de bittere smaak en het overtollige vocht uit de groente.
> naar het recept voor moussaka
Woensdag
Iets meer dan een half uur, dat is alles wat je nodig hebt om deze heerlijke lamskoteletjes op tafel te zetten. Een gerecht dat prima past bij het voorjaar!
> naar het recept voor lamskoteletjes, tuinbonen, zure room
Donderdag
Dat de Indiase keuken niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst dit snelle en makkelijke recept voor een pittige gebakken kip uit één pan. Wat opgewarmde roti’s en een salade erbij en klaar ben je! Als je tijd hebt, kun je de kip een paar uur of zelfs een hele nacht marineren.
> naar het recept voor pittige gebakken kip
Vrijdag
Het groen spat zowat van de foto af! Deze heldergroene doperwtengazpacho is waanzinnig van kleur en vormt een mooi contrast met de Chioggia bieten. Een waar kleurspektakel. Als je hier geen lentekriebels van krijgt dan weten wij het ook niet.
> naar het recept voor doperwtengazpacho met burrata en lentesalade
Zaterdag
Gek op de welbekende salade niçoise? Probeer hem dan ook eens op een wrap. Een simpel recept dat je binnen een mum van tijd op tafel zet.
> naar het recept voor salade niçoise-wraps
Zondag
We sluiten het weekmenu af met een sunday roast. Vandaag staat er een bistecca met paddenstoelen in marsala op het menu. Voor de Marsala kun je kiezen voor een zoete of droge. Het hangt helemaal af van jouw smaak, voor dit gerecht zouden wij een droge marsala uit de kast trekken!
> naar het recept voor bistecca met paddenstoelen in marsala