Maandag
We starten de week goed met #MeatlessMonday! Een burger gemaakt van portobello. Deze paddenstoel past goed in een gevarieerd eetpatroon, je kan er alle kanten mee op. Probeer maar eens dit heerlijke recept te maken. Gegarandeerd een goed begin van het weekmenu, zeker met de krokante halloumi erbij.
> naar het recept voor portobelloburger met krokante halloumi en rucolapesto
Dinsdag
Het coverrecept van Foodies Snel en Lekker! Iedereen is dol op spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Zeker als je er heerlijke venkel aan toevoegt. Perfect voor de drukke dinsdag, deze pasta staat namelijk met 40 minuten op tafel.
> naar het recept voor spaghetti met gehaktballetjes en venkel in tomatensaus
Woensdag
Hé, hé, de week is doormidden. Tijd voor een beetje comfortfood in het weekmenu. Dat doe je met dit heerlijke vegan recept! Filodeegrolletjes met spinazie en (vegan) feta. Om je vingers bij af te likken, dat beloven we je. Het recept is van Merel Wildschut van De Groene Meisjes.
> naar het recept voor filodeegrolletjes met spinazie en vegan feta
Donderdag
Het is gezond om regelmatig vis te eten, zeker als het vette vis is zoals zalm of makreel. Vandaag duiken we dan ook de keuken in met makreel. Je hebt iets meer dan een half uur nodig om deze gezonde en frisse maaltijd op tafel te zetten. Zo houd je tijd over om even te ontspannen.
> naar het recept voor makreel met ketjap en limoen-coleslaw
Vrijdag
Bijna weekend! Wat ons betreft is het elke vrijdag ‘Pizza Friday’ in ons weekmenu. Hang de slingers maar op, vandaag maken we pizza met pistachepesto en artisjok. Geen vette hap, maar een gezonde pizza met groenten. Net zo lekker als de cheesy varianten, al gaat hier natuurlijk ook mozzarella op.
> naar het recept voor pizza met pistachepesto en artisjok
Zaterdag
Het is eindelijk weekend! Heb je de drukke week overleefd? Tijd om eens goed voor jezelf te zorgen. En dat doe je met deze gepofte aubergine. Gezond comfortfood als je het ons vraagt. Gezond en gemakkelijk. De oven doet het meeste werk, al maak je de curry zelf.
>naar het recept voor gepofte aubergine met rodelinzencurry, feta en geroosterd venkelzaad
Zondag
Vandaag nemen we iets meer tijd in de keuken. We sluiten het weekmenu goed af met deze traditionele bolognesesaus is een stevige vleessaus op basis van gehakt, pancetta, ui, wortel, bleekselderij, tomaat, melk (of room) en wijn. Meestal eet je de ragù met tagliatelle (nooit met spaghetti!), maar in Noord-Italië hebben ze nog liever de stevige, knapperige polenta.
> naar het recept voor ragù bolognese met knapperige polenta
Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: