In een nieuwsbericht van The Royal Family Channel zien we hoe Mark Flanagan vertelt hoe vereerd zijn team is dat ze het huwelijk van Prince Harry en Meghan Markle mogen bedienen. Een grotere eer is er haast niet, maar de chef zegt zelf: “Elk huwelijk is een viering”. De bescheidenheid siert hem. Net zoals de asperges, artisjokken en peulen om hen heen in de keuken.

Mise en place

Razend nieuwsgierig zijn we naar het koninklijke menu dat het moderne koppel heeft uitgekozen voor aanstaande zaterdag. In een filmpje zien we hoe Mark vertelt over de voorbereidingen. De mise en place van deze aangelegenheid moet toch zenuwslopend zijn voor het team van Flanagan zou je denken. Maar de chef is al jaren in dienst als head chef of the Royal Household, dus hij kent inmiddels aardig het klappen van de zweep.

Vega!

Hij vertelt vooral veel over de groenten die ze gaan gebruiken en die lijken toch wel de hoofdrol te spelen tijdens de ceremonie. We zien van alles voorbij komen zoals artisjokken, groene asperges, tomaten, sjalotjes en bonen.

Claire Ptak en Mark Flanagan

Eerder kwamen we al meer te weten over de patissier Claire Ptak die de citroen-vlierbloesemtaart verzorgd voor het koninklijke paar. Inmiddels weten we dat oud actrice Meghan Markle duurzaamheid, herkomst van voedsel en seizoensgebondenheid erg belangrijk vindt en het zou ons dan ook niks verbazen als er vegetarische gerechten op het menu staan voor aanstaande zaterdag.
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het hele verhaal van Prince Harry & Meghan Markle? Het verhaal in foto’s vind je hier: