Samen met Yvette van Boven organiseerde SMEG (je weet wel, van die mooie koelkasten, fornuizen, broodroosters en noem het maar op) een leuke wedstrijd: de oven van van Boven.

De oven van van Boven

Yvette’s laatste boek, De grote oven van Van Boven, is namelijk helemaal gewijd aan ovengerechten. Uit de vele inzendingen van Yvette’s recepten op instagram werden er 10 gekozen die op zaterdag 2 februari in de prachtige showroom van SMEG in Amsterdam nogmaals hun gerecht mochten komen koken. En wij waren erbij; sterker nog, we zaten in de jury. Samen met Gilles van der Loo (culinair recensent Het Parool), Menno de Koning (winnaar Heel Holland Bakt 2014), Miriam Brunsveld (uitgever Nijgh cuisine) en natuurlijk Yvette van Boven kozen we een winnaar uit de 10 finalisten. Geen makkelijke opgave, maar de prijs was dan ook niet voor de poes: een SMEG Portofino fornuis t.w.v. €3129,-

Proeven maar!

Gestoken in een vrolijk schort uit Yvette’s nieuwe servies- en textiellijn gingen de bakkers aan de slag. De gerechten liepen uiteen van linzensalade met pompoen tot swine-apple (ananas met spek omwikkeld) en van pindakaaskoekjes tot appelbollen. Door de grote diversiteit was het nóg moeilijker kiezen. Kijk ons eens geconcentreerd proeven..

foto: Gerlinde de Geus

De winnaar

Uiteindelijk ging Jacqueline Nieuwenhuijse er dankzij een perfect uitgevoerde appelkruimeltaart met citroen en karamelsaus met de hoofdprijs vandoor. Jacqueline, van harte!

foto: Gerlinde de Geus

Benieuwd naar het nieuwe servies van Yvette van Boven?

  • Yvette van Boven lanceert eigen servies en linnen samen met &k