We houden van mensen die van eten houden en daar een televisieprogramma over maken. Daarom delen we hier graag onze foodies kijktip! Deze keer: Wie is de Beste Patissier?
Na het succes van seizoen drie, is de populaire patisseriecompetitie terug op TV5MONDE voor een likkebaardend vierde seizoen. In het Nederlands ondertitelde programma ‘Qui sera le prochain grand pâtissier’ gaan negen semiprofessionele patissiers vanaf 7 oktober de strijd met elkaar aan tijdens deze zoektocht naar de volgende ‘Grand pâtissier’.

Jury van het hoogste niveau

De jonge chef Jean Imbert, een toegewijde kok met een grote voorliefde voor patisserie, leidt deze vierde editie. Deze Franse chef is opgeleid op het Institut Paul Bocuse en is oprichter van het restaurant L´acajou, waar hij regelmatig bekende gasten ontvangt zoals Gérard Depardieu en Robert de Niro. De Franse chef en nu dus presentator wordt tijdens deze competitie begeleid door een prestigieuze jury bestaande uit Christophe Adam, Pierre Marcolini en Claire Heitzler.

 
‘Qui sera le prochain grand pâtissier’ is vanaf 7 oktober iedere zaterdag te zien om 21.00 uur op de Franstalige zender TV5MONDE, digitaal te vinden onder de volgende kanalen: Ziggo: 71, KPN: 92, Caiway: 41, Delta: 500 en  T-Mobile: 421.
Jij gaat toch ook kijken?
foto´s: Philippe Leroux / FTV