To cool to be kool

Kon het maar altijd winter zijn, riep niemand. Wacht maar tot je onze gerechten met koolraap in de hoofdrol hebt gezien. Deze stevige zoete knol doet het goed in een pot pie met mosterd en een dakje van bladerdeeg, als frietjes met harissamayonaise of in een salade met walnotenvinaigrette.

Zelf maken: kimchi

Een maaltijd zonder kimchi is in Korea als een patatje zonder mayo in Nederland. De gefermenteerde (Chinese) kool is populair door zijn friszure smaak, maar ook door zijn gezondheidsvoordelen. Kimchi bevat gezonde bacteriën en vitamines. foodies ‘Yvonne ging aan de slag met een recept voor witte kimchi uit het kookboek Kimchi en deelt op foodiesmagazine.nl al haar handige tips met je.

Foto: Yolanta C. Siu

Vissen naar ansjovis

Van de zee tot aan je bord: visexepert Bart van Olpen neemt je mee naar Argentinië en laat zien hoe ansjovis wordt gevangen en verwerkt. De plaatjes van het altijd zonnige Argentinië en de persoonlijke verhalen van de plaatselijke vissers zijn een fijne escape in de koude januarimaand.

foto: Mitchell van Voorbergen

& verder:

Vonden we ons geluk niet in hoekjes en gaatjes maar op de grond: we plukten wortels, koolraap, uien en pastinaken en kookten er vegan gerechten mee, stelden we stevige maaltijdsalades samen om je te wapenen tegen de wintervirussen, maakten we ontbijtjes waarvoor jij onder je warme wollen dekbed vandaan kruipt, spraken we uitgebreid met kookboekencoryfee Donna Hay en veel, veel meer.

Heb jij ook zoveel zin in dit lekkers? Ren dan snel naar jouw dichtstbijzijnde verkooppunt en haal de nieuwe foodies januari in huis. Zo goed begon jouw nieuwe jaar nog nooit…