Kreeft met kerst zorgt direct voor een spektakel op tafel. Visexpert Bart van Olphen laat in The Big Christmas Issue zien hoe je vis voor je kerstdis bereidt.

Open lasagne van kreeft met dragonricotta

Zo vind je in ons dubbeldikke kerstnummer het recept van een gevulde dorade in zoutkorst en een heerlijke open lasagne van kreeft met dragonricotta. Volgens Bart een lekker fris gerecht waarin de kreeft goed tot zijn recht komt. ‘Het zuurfrisse van de ricotta en de citroen en het anijsachtige van de dragon halen de smaak van het malse kreeftenvlees op. Voor het mooiste effect sluit je de lasagne af met het vlees van de scharen.’ Kreeft bereiden is een culinaire uitdaging. Hier leggen we uit hoe je dat het beste kunt doen.
kreeft

The Big Christmas Issue

Tip: Maak verschillende gerechtjes om samen te delen of maak ze als onderdeel van een meergangenmenu.
En met de vistips van Bart kun je makkelijk zelf aan de slag! Alle recepten zijn te vinden in The Big Christmas Issue. Klik hier om ons kerstnummer online te kopen, maar deze is ook beschikbaar bij de meeste supermarkten, Bruna of AKO. Welk visrecept zet jij deze kerst op het menu?