Pesce fresco

Als je aan Italië denkt, denk je niet meteen aan grote stukken vlees of vis, eerder aan verfijnde pasta’s, pizza’s en de lekkerste antipasti. Toch heeft Italië op visgebied supermooie gerechten te bieden en speciaal voor foodies ging visman Bart van Olphen ermee aan de slag. Hij maakte ‘insalata di polpo’ (octopussalade), ‘sarde in saor’ (Venetiaanse stijl sardines) en ‘risotto alle vongole’ (met kokkels). Alsof je zit te dineren aan zee in Italië!

Haal Italië in huis! Het grote Italië-nummer ligt vanaf 13 augustus in de winkels. Je koopt hem ook in de webshop!

het grote Italië-nummer

Bella Brescia

Iedere zomer trekken duizenden vakantiegangers richting het Gardameer om… pootje te baden! Wij gingen voor wat actievers en trokken Brescia in voor de lekkerste streekproducten. We ontdekten de sappigste citroenen, heerlijk frisse bubbels en de smeuïgste ricotta. En voor iedereen die volgend jaar ook op culi-tocht naar het Gardameer wil hebben we de beste adresjes om te eten en te slapen op een rijtje gezet. Graag gedaan!

het grote Italië-nummer

Alles over olijfolie

Aan een tafeltje op een Italiaans terras met een glas wijn en antipasti (dat is ten minste hoe wij het voor ons zien) schreef italofiel Onno Kleyn het boek Italië. Vol smakelijke verhalen over de regio’s, de tradities en het eten. Wij hingen aan zijn lippen bij zijn verhaal over de historie van olijfolie: “Olijfolie is een weldaad, een godenschenk voor lijf en ziel”, aldus Onno Kleyn.

het grote Italië-nummer

En verder

Maakten we een tafel vol antipasti (hallo gerookte ricotta en focaccia met rozemarijn), trokken we een fles goede olijfolie open voor tomatentaart met olijfoliedeeg, proefden we in Italië ’s werelds lekkerste balsamico, rolden we onze eigen gnocchi, ontfutselden we de beste pastatips bij restaurant Toscanini in Amsterdam en maakte onze foodies friend Merel fantastische tiramisu – die nog vegan is ook. Kortom: het grote Italië-nummer is voor iedereen.

het grote Italië-nummer