Kersttrends 2021

Wij zijn niet de enigen die ontzettend naar kerst uitkijken. Uit onderzoek van Albert Heijn blijkt dat 85% van de Nederlanders gek is op kerst. De kersttrends voor 2021 voorspellen dat de meeste mensen dit jaar extra gaan uitpakken met kerst. Want hopelijk mag het weer! Wat zou het toch fijn zijn als we dit jaar tijdens de feestdagen weer met al onze geliefden samen zouden kunnen zijn. Als het kan vieren we het dit jaar extra goed en gaan we lekker lang tafelen.

Zelf koken

Volgens de trendwatchers van Albert Heijn gaat 67% van de Nederlanders zelf het kerstdiner koken dit jaar. Dat zien wij bij Foodies natuurlijk graag! Volgens het onderzoek wil de meerderheid die zelf gaat koken, ook veel aandacht en tijd aan het kerstdiner besteden. Bijna tweederde bereidt alles het liefste van tevoren voor. Een ruime meerderheid van ondervraagden die gaan koken, kiest voor een meergangendiner. Daarbij is samen kleine hapjes delen een van de belangrijkste kersttrends van 2021. We love shared dining! De verwachting is dan ook dat veel mensen gaan gourmetten, een echte Nederlandse kersttraditie.

Kersttrends 2021: styling

Het oog wil natuurlijk ook wat. Een mooi gedekte kersttafel maakt het feestje compleet. Bijna de helft van de respondenten van het onderzoek vinden de styling van hun huis en de kersttafel net zo belangrijk als het eten dat ze serveren. Daarbij mag een kerstgerecht er best uit zien als een kunstwerk. Ga dit jaar dus voor een waar spektakelstuk!

kerst foto

Gezond

Een van de kersttrends van 2021 is een gezond kerstmenu. Niet gek in een jaar waarin gezondheid zo belangrijk was. Daarnaast zijn steeds meer mensen van plan om vegetarische gerechten op het menu te zetten. Dit jaar is 12% van de respondenten van plan met kerst een vegetarisch gerecht op het kerstmenu te zetten. Een kleine 5% van de ondervraagden is van plan om met kerst een veganistisch gerecht te eten (en 7% denkt daarover nog na). Voor wie graag een vegan kerstdiner op tafel zet, stelden wij een fantastisch vegan 7 gangen kerstdiner samen.

Stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs kersttrends 2022

> naar het recept voor stoofpeertjes met miso-karamel, amandelen en vanille-ijs

Om de voorpret voor kerst nog verder te vergroten, spelen we dit jaar zelf voor kerstman met onze Foodies Christmas Gifts. In de hele maand december geven we elke dag fantastische prijzen weg. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van deze geweldige winacties!

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.