De fusion dumplings van Megan vind je tegenwoordig niet alleen op haar account@pinch_dumplings_amsterdam. Je kunt ze nu ook kopen bij Marqt en bij sterrenrestaurant Vinkeles wordt er zelfs een roze dumpling met duif geserveerd.
De Amerikaanse Megan Vasko begon ooit als bankier en is voor haar werk over komen waaien naar Amsterdam. Maar met een achtergrond als voedingsdiëtiste bleef de keuken lokken. Tijdens een etentje bij een goede vriend uit Puerto Rico proefde ze een dumpling met een andere vulling dan ze gewend was: pulled pork. Toen wist Megan: “You can put anything in them!’’

“I wish I would have thought of it sooner.”

Altijd al vond Megan dumplings interessant en het lekkerste hapje dat er is. En terecht. Dumplings zijn trending en daar wist Megan goed op in te spelen. Na wat experimenteren op haar vrienden ging ze eind februari 2015 de uitdaging aan om mee te doen aan de restaurantweek. Tijdens deze week liet ze haar gasten thuis proeven van haar dumplings en sindsdien kunnen we op steeds meer plekken genieten van haar ‘fusion dumplings’ genaamd Pinch. Zoals ze zelf zegt: “Het is natuurlijk heel Amerikaans om allerlei invloeden door elkaar te mixen – dat zie je terug in Pinch. We ‘pinchen’ (knijpen) niet alleen de randjes van zo’n dumpling op elkaar, we maken onze dumplings met a pinch of this and a pinch of that…”.

Buffalo Chicken

De dumplings van Pinch zijn anders dan je gewend bent. Elke vulling is anders en allesbehalve traditioneel. Bij Marqt verkopen ze de smaken Buffalo Chicken (waarbij je een klein bakje American Hotwing saus krijgt) en de Mexican Veggie. De namen zeggen al genoeg, toch? Die moet je proeven! Je vindt ze bij Marqt in de vriezer en je kunt ze meteen thuis garen. Je eet ze als hapje of als maaltijd – zoals je tapas deelt, kun je ook dumplings delen. Megan: “Het beste aan dumplings: het is een heel bord eten in één hap”.

Regenboog

Nadat Megan van het behaalde succes van de restaurantweek geproefd had, wist ze dat haar dumplings in verschillende smaken bestaansrecht hebben. Haar dumplings zien er aan de buitenkant Aziatisch uit, maar de smaken van de vulling hoeven dat niet per se te zijn, die blijven een verrassing. Maar ook met de buitenkant mag best geëxperimenteerd worden. Deze rainbow wrappers bijvoorbeeld. Die zijn ook makkelijk zelf te maken met natuurlijke kleurstoffen van rode paprika, houtskool of bietensap, verklapt Megan. Simpel, met een groots effect!
fusion dumplings

Vinkeles

Niet lang na de restaurantweek begon Megan met catering van haar opvallende dumplings. Af en toe doet ze mee aan pop-up-events en hier en daar staat ze op een festival. Zo viel ze op bij chefs Dennis Kuipers en Jurgen van der Zalm van sterrenrestaurant Vinkeles. Zij vroegen Megan om een dumpling met duif. Megan: “Ik wist het meteen: dat wordt een zwarte of roze dumpling met het malse roze stukje vlees van duif aan de binnenkant, perfect!” De mannen kozen uiteindelijk de roze variant, en zo maakt Megan tegenwoordig dumplings van sterrenkwaliteit.

Meer Pinch

Binnenkort organiseert Megan weer een pop-up-event! Houd de instagram@pinch_dumplings_amsterdam dus goed in de gaten. Je vindt Megan’s dumplings bij Marqt, waar je ze in een doosje koopt (bevroren) en je ze thuis meteen kunt bereiden. Of je maakt je dumplings lekker zelf, want je kunt ze vullen met van alles! Megan deelt het recept van één van haar favoriete dumplings met foodies:‘Pourquoi pas?’
fusion dumplings