Proost!

Met een kantoor gelegen in Nijmegen kunnen wij deze week niet om de Vierdaagse heen. De hele stad – en dus ook ons kantoor – staat op stelten. Niet omdat we de Vierdaagse gaan lopen maar om de nodige feestje te vieren. En laten we eerlijk zijn: bij een feestje hoort bier. Vierdaagsefeestenbier welteverstaan. De beste brouwers van de stad (Oersoep, Mannenpap, Nevel, De Hemel & Brouwtoren) hebben een fantastisch bier voor de Vierdaagsefeesten op de markt gebracht. Een heerlijke licht blond bier, enorm lekker in de warme zomerdagen. Dit officiële Vierdaagesefeestenbier wordt verkocht door My Dear Beer als exclusieve Nijmeegse partner. Je hebt al een 3-pack voor 12.99. Proost jij met ons mee?

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

vierdaagsebier

Zo saust Nederland

De zomer is officieel van start en met het zonovergoten van deze week betekent dit voor veel Nederlanders maar één ding: de barbecue kan weer aangeslingerd worden. Volgens driekwart is een barbecue echter niet compleet zonder hier en daar een kloddertje saus, blijkt uit onderzoek van bezorgservice Deliveroo. Heel experimenteel zijn we daarbij niet. De meest bestelde sauzen op het platform zijn de Hollandse fritessaus en ketchup. Al is het mixen van verschillende sauzen wel in opkomst: een op de vijf Nederlanders geeft aan een eigen ultieme sauscombinatie te hebben. Mayonnaise met chipotle of sriracha wordt dan ook steeds vaker besteld. Het mag dus wel wat pit hebben! Niet voor niets is hot sauce volgens een derde een absolute must in huis. Is dat bij jou ook het geval?

Lees ook: Spice it up! 7 soorten chilisaus van over de hele wereld

soorten chilisaus

Hittegolf? Ga zelf ijs maken!

De temperaturen buiten vragen om ijs! De hittegolf van deze week laat ons smachten naar verkoeling. En waarom ijs uit de winkel halen als je het ook lekker zelf kunt maken? Geen zorgen, zelf ijs maken klinkt veel lastiger dan het is. Probeer het gewoon eens, het valt reuze mee. Om het jou wat gemakkelijker te maken, delen wij alvast de lekkerste recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van gekaramelliseerde wittechocolade-ijs, banaan-limoenijsjes of gezoutenkaramelijs?

Gezoutenkaramelijs

Zelfde ziltige smaak, nieuwe verpakking

Geef jij jouw gerechten smaak met het zeezout van La Baleine? Let er dan deze zomer op dat je het goede pak uit het schap pakt. Het welbekende zeezout is namelijk in een nieuw jasje gestoken. Omdat de band met de natuur groter is dan ooit, was het tijd voor een update. De nieuwe verpakkingen worden lichter en frisser van kleur en hebben nog meer verwijzingen naar de zee. De beroemde walvis blijft, en gaat met zijn tijd mee. Het klassieke logo is in 1934 ontworpen door Benjamin Rabier, een beroemde Franse illustrator die ook bekend is van de koe van La Vache Qui Rit. Rabier koos voor een walvis als logo omdat dit de onbetwiste koning van de zee is. De kleuren blauw en wit op de verpakking verwijzen naar de zee en het zout en de natuurlijke identiteit van het merk. De frisse, lichtere kleuren, de nieuwe vuurtoren en de Franse vlag moeten dat nu extra onderstrepen. Check het pak maar!

Lees ook: Smaakmaker zout: zo gebruik je het in gerechten

Sel de Mer Fin la beleine