Italiaans ijs van Miuz in de winter

Vers van de pers: Italiaans ijs in de winter! De Amsterdamse gelateria Miuz blijft namelijk gewoon open voor alle ijsliefhebbers en breidt het assortiment deze winter zelfs uit met semifreddi en échte Italiaanse warme choco. IJs-addicts hebben het moeilijk zodra de blaadjes van de bomen vallen, want praktisch alle ijssalons en ook gelateria’s sluiten dan de deuren. Gelukkig kan iedereen tijdens de koude maanden gewoon bij gelateria Miuz terecht voor hun gelato.

Waar Miuz in de zomermaanden alleen gelato en koffie verkocht, is het assortiment nu uitgebreid met semifreddi, pralines en cioccolata calda, een dikke warme choco gemaakt van pure chocolade. Semifreddo is een klassiek Italiaans halfbevroren dessert met een zachte en ook romige structuur. Denk aan herfstige smaken als hazelnoot, chocolade, pistache of amandelen. Ook de smaken van de gelato zullen binnenkort een winters jasje krijgen.

Daarnaast organiseert Miuz dit najaar ook verschillende workshops. Zo kun je zelf aan de slag in de keuken van Miuz om alle kneepjes van het vak te leren. Bijkomend voordeel; je neemt ook nog eens een bak zelfgemaakte gelato mee naar huis! Kijk hier voor meer informatie.

Miuz

Wil je iedere week de lekkerste recepten, tips & culi-nieuwtjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Nog meer ijs: roomijs met knapperige stukjes croissant

Alsof het zomer is; het nieuws over ijs vloog ons om de oren deze week! Zo komt Crisp met een limited edition ijssmaak. Wie Crisp een beetje kent zegt waarschijnlijk meteen croissantjes. En dat is dan ook precies wat ze hebben toegevoegd aan hun roomijs: croissantkruimels. De nieuwe ijssmaak is gemaakt op basis van biologisch vanille-ijs met verkruimelde stukjes croissant. En alsof dat nog niet lekker genoeg was, is daar ook nog een handje chocolate chips en een snuf zeezout aan toegevoegd. Om bij weg te smelten!

Roomijs met croissant van Crisp

Het beste restaurant van Nederland volgens Lekker500

Jonnie en Thérèse Boer staan wederom op de eerste plaats in de 45ste editie van restaurantgids Lekker500. Het culinaire en inspirerende koppel uit Zwolle behoort al ruim dertig jaar tot de absolute top met restaurant De Librije. Ook de nummers 2 en 3 bleken standvastig in de top 500. Benieuwd naar de gehele top 10? Lees snel dit artikel met de uitslag van 2022!

Beste restaurant van Nederland: Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle

Jubileumseizoen van Heel Holland Bakt

Bakfans opgelet: nog even en het jubileumseizoen van Heel Holland Bakt gaat van start. Zet het alvast groot in je agenda, op zondag 18 december is de eerste aflevering te zien bij MAX op NPO 1. Lees meer over het jubileumseizoen én de eerste opdracht in dit artikel.

Jubileumseizoen Heel Holland Bakt

Vers van de pers:

Abonnement op Foodies met flinke korting

Wil je iedere maand de allerlekkerste recepten, mooiste verhalen en beste tips op jouw deurmat ontvangen? Kies dan ook voor Foodies Magazine! Sluit nu een voordelig abonnement af en verzeker jezelf van een flinke maandelijkse portie inspiratie. Zo maak je met ons elke maand heerlijke gerechten én vertellen we je welke hotspots je niet mag missen. In de kookschool legt Martina je bijvoorbeeld een nieuwe kooktechniek uit en in onze reportages nemen je mee in de mooiste verhalen over eten.

Met een abonnement op Foodies Magazine geven we je verrassende ideeën om met verschillende technieken en ingrediënten aan de slag te gaan. De recepten zijn zo afwisselend en veelzijdig dat iedereen – ongeacht kookniveau – ze kan maken.

Zorg dat jij er warm en fijn bij zit deze winter en maak gebruik van onze hartverwarmende najaarsactie: drie edities voor maar 15 euro. Ga je liever voor meer korting? Ontvang een jaar lang Foodies voor maar 45 euro. Voor de rekenwonders onder ons, dat is bijna 50% korting op een jaarabonnement!

Ja, ik wil Foodies ontvangen met korting!

najaarscampagne Foodies