You go Too Good To Go!

Op de redactie gooien wij het liefste geen enkel voedsel weg. No waste is het credo en daarom zijn we ontzettend fan van de app Too Good To Go. In deze app kun je zogenaamde magic boxes kopen van winkels & restaurants waarin overgebleven gerechten of producten zitten. Je weet dus niet van tevoren wat je krijgt en betaalt hiervoor maar een fractie van de originele prijs. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Afgelopen week werd bekend dat het bedrijf afgelopen jaar 5.234.897 maaltijden in Nederland wist te redden van de verspilling. Zo maken we samen het verschil!

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Food app: Too good to go

De Michelinsterren van 2022 zijn uitgereikt

Afgelopen week was het zover, de Nederlandse Michelinsterren van 2022 werden uitgereikt. Zijn “De Librije” en “Inter Scaldes” nog steeds de vaandeldragers van de Nederlandse gastronomie? Of worden ze dit jaar van hun troon verstoten? In dit artikel lees je er alles over. Spoiler alert: er werden voor ook groene sterren uitgereikt!

Michelin gids

World Oceans Day

Aankomende woensdag (8 juni) is het World Oceans Day, een dag die door de Verenigde Naties in het leven is geroepen om het wereldwijde bewustzijn over de oceaan te vergroten. Het thema van dit jaar is zeewier en daarom zullen honderden chef-koks de gehele maand juli verschillende soorten zeewier op het menu zetten. Het doel is om jou te inspireren ook thuis vaker aan de slag te gaan met algen. Benieuwd naar de deelnemende restaurants? Check de website van de horeca-vereniging Relais & Châteaux!

zeewier

KFC goes veggie

Ja je leest het goed: niet Kentucky Fried Chicken maar Kentucky Fried Veggies. KFC introduceert namelijk een nieuw vegetarisch assortiment in Nederland. Zo kun je genieten van de bekende smaken van de fastfoodketen zonder vlees te eten. De welbekende Tenders zijn in een vegetarisch jasje gestoken en je kunt ze bestellen op een burger, in een bucket, als snack en als Twister. KFC goes veggie: we like!

kfc veggies