Het grootste sterrenrestaurant van Europa: Sterren Preuvement

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart wordt Slot Zeist omgetoverd tot een waar sterrenpaleis: Sterren Preuvement. Tien bekroonde Michelinchefs en de Chef de Chateau geven acte de préséance en staan samen garant voor een onvergetelijke avond met een unieke culinaire beleving. De crème de la crème van de Nederlandse gastronomie laat zien dat dineren in een sterrenrestaurant ook anders kan.

Door de krachten te bundelen maak je in één avond kennis met tien sterrenchefs, die ieder een gerecht uit eigen keuken bereiden en ook serveren. Na ontvangst met bubbels en amuses maak je een avondvullende culinaire wandeling door Slot Zeist. Het walking dinner menu bestaat uit vier koude gerechten, vier warme gerechten en ook nog twee desserts. De gerechten haal je zelf op bij de chefs. De expositiezalen met werken van Jasper Krabbé worden voor deze speciale gelegenheid ook nog eens opengesteld voor de gasten.

Om 22.00 uur start de afterparty in het loungecafé onder het genot van een kopje koffie en een likeurtje. Liever een dansje wagen? Dat kan in de ballroom waar een DJ er een feest van maakt. Een all-in toegangskaart bedraagt € 349,- per persoon. Er is plek voor maximaal 300 gasten per avond. Meer informatie of tickets bestellen? Neem een kijkje op de website van Sterren Preuvement.

Sterren Preuvement

Nederlandse Nationale Week Zonder Vlees-campagne krijgt Europees vervolg

De Nationale Week Zonder Vlees – het succesvolle initiatief dat Nederland al vijf jaar inspireert minder vlees te eten – wordt vanaf 2023 Europees uitgebreid. Dit is mogelijk dankzij het Europese subsidieprogramma ‘Horizon Action Grant’. Het eerste land dat aan de beurt is in deze uitbreiding is België, in oktober 2023. Daarna zullen ook meer andere Europese landen volgen.

“Toen ik in 2018 de Nederlandse Week Zonder Vlees-campagne voor het eerst tot leven zag komen, wat dat een droom die uitkwam”, vertelt Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de campagne. “Miljoenen Nederlanders werden geïnspireerd om minder vlees te eten. Geweldig! Maar klimaatimpact stopt niet bij de landsgrenzen en daarom is het tijd geworden voor een volgende stap. Stel je eens voor wat onze gezamenlijke impact is als er niet alleen in Nederland, maar ook in de landen om ons heen structureel minder vlees wordt gegeten? Een onvoorstelbaar mooi vervolg op wat vijf jaar geleden aan mijn keukentafel begon!”

Lees ook:

week zonder vlees

Amsterdam City Break Experience Package

Als toonaangevend lifestyle hotel versterkt art’otel Amsterdam zijn positie met de nieuwste samenwerking met STRAAT Museum. Samen laten ze je namelijk met de Amsterdam City Break Experience Package kennis maken met de graffiti en street art cultuur in de hoofdstad. Geef je ogen de kost tijdens een verblijf in art’otel Amsterdam inclusief gratis STRAAT-tickets, fietsen, ontbijt en nog meer!

Dit lifestyle hotel in Amsterdam is de perfecte uitvalsbasis voor een inspirerende stedentrip. Centraal gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station bezoek je tijdens je verblijf gemakkelijk één van de coolste plekken van Amsterdam, de NDSM-werf. Maak een wandeling door deze alternatieve culturele hotspot en bezoek ook STRAAT, het grootste museum voor graffiti en street art. Gevestigd in het voormalige industriële pakhuis van 8.000 m2 stelt STRAAT meer dan 150 kunstwerken tentoon waar je vaak nog kunstenaars zelf aan het werk ziet en ook nog eens muurschilderingen maken voor je ogen.

Geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijt om jezelf energie te geven voor de komende dag. Ontspan in de wellnessruimte met binnenzwembad, fitnessruimte en sauna en bezoek de art’otel Gallery, samengesteld door Amsterdam Street Art. Plan vervolgens een bezoek aan STRAAT Museum (entreebewijzen inbegrepen bij je verblijf). En valt jouw verblijf op een zaterdag? Reserveer dan zeker een plek tijdens de Street Art Walking Tour waar je de kans krijgt om jezelf volledig onder te dompelen in de wereld van urban artwork! Meer informatie over de mogelijkheden en ook de verschillende arrangementen vind je hier.

art'otel x STRAAT

Food and Friends kookboek van het Jaar-verkiezing 2022

De zes koppige vakjury van de Food and Friends Kookboek van het Jaar-verkiezing heeft uit maar liefst 54 inzendingen “Java” van Maureen Tan als all over winnaar bekend gemaakt. Het culi-platform Food and Friends organiseert deze kookboeken-verkiezing van Nederland en België, met een vakjury- en een publieksprijs. Zowel Nederlandse als vertaalde kookboeken kunnen meedoen aan deze verkiezing. “Eten met Nick“, van de populaire YouTuber Nick Toet, kreeg de meeste stemmen en won daarmee de publieksprijs van 2022.

Lees ook:

Food and Friends kookboek van het Jaar-verkiezing

Lees ook: