De verkiezing van het Lekkerste Kerstbrood werd voor de derde keer georganiseerd op de Tasty. Uit de vele aanmeldingen waren tien finalisten gekozen die op de Tasty hun brood mochten bakken.
De finalisten lieten een hoog niveau zien, waarmee ze het de jury niet makkelijk maakten. De driekoppige jury bestond uit Dennis Middeldorp, eigenaar en chef kok van restaurant Sense in Den Bosch, Michelle Kromhout, winnares van de eerste Kerstbrood van het jaar verkiezing in 2014. En de juryvoorzitter was Edwin Klaassen van Desemenzo.

Gepocheerde peren

De terechte winnaar van dit jaar werd Nadine Kuipers. Zij bakte een heerlijk brood met anijs en gepocheerde peren. De jury roemde haar originele smaakcombinatie en fraaie presentatie. Nadine won met haar brood een tweedaagse broodbakcursus van Desemenzo t.w.v. € 320,-, een tegoedbon van KitchenAid t.w.v. 200 euro en een diner voor 2 bij sterrenrestaurant Sense.

Jongste deelnemer ooit

Een bijzondere vermelding verdiende Amina el Mokhtari. Zij met was haar twaalf jaar op afstand de jongste deelnemer ooit en bakte een prachtig sodabrood. Jurylid Dennis Middeldorp reikte haar vanwege haar mooie gepresenteerde brood spontaan een extra prijs uit: een diner voor twee bij zijn restaurant Sense.
img_4005

Het beste recept

Het recept van de anijsster met peren van Nadine vind je hier.