Een klootzak-proof kookboek

Het boek staat vol met de favoriete gerechten van Job Pattinasarany en Perry de Man. Meer dan 50 topmaaltijden van de straat. “Niet te gelikt of gestyled, gewoon een klootzak-proof kookboek”,  meer is het dan ook niet volgens beide heren. “Geen ingewikkelde recepten, wat je ziet is wat je krijgt.” Dat is koken volgens hun filosofie. Wat vaststaat is dat de heren ontzettend veel plezier hebben gehad tijdens het maken van het boek. En dat lees je terug in de recepten, verhalen en tips.

Rotterdam heeft hét…

Het culinaire landschap in Rotterdam is niet in één woord te vatten. Dat bewijzen Job & Perry met dit kookboek. Hoofdstukken zoals ‘Indo’, ‘Italia’, ‘Surinaamse broodjes’ en ‘Chinees’ zijn een hommage aan de verscheidenheid van keukens die je vindt in Rotterdam. Ze eindigen het boek dan ook met ‘Goeie Plekken’, een uitgebreide lijst van Rotterdamse supermarkten, toko’s, eetcafés en restaurants. De lijst is eindeloos, een weekendje Rotterdam is niet genoeg. Boek maar alvast je vakantie naar Manhattan aan de Maas.

Comfortfood

Van Surinaamse broodjes tot aan Italiaanse pasta en Chinese bapao. Stuk voor stuk klinken de gerechten ons als muziek in de oren. Verwacht je een boek met alleen maar comfortfood en vette hap? Dan kom je bedrogen uit. Er staan prachtige gerechten in met verse en gezonde ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan soto ayam, kokkel-chowder of bakkeljauw. Het boek heeft een vleugje rock ‘n roll dat misschien iets afleidt, maar dat neemt niet weg dat de recepten stuk voor stuk pareltjes zijn.

de allerbeste tosti aller tijden

De allerbeste tosti aller tijden

De tosti is één van de hoogtepunten uit het boek. En wij mogen dit recept met jullie delen! Ben je overigens benieuwd naar meer recepten? In de nieuwste Foodies (vanaf 20 juli verkrijgbaar) staan een aantal recepten van Job & Perry. Ga snel naar het recept voor de allerbeste tosti aller tijden.

We spraken Perry: “De allerbeste tosti aller tijden maakte ik altijd op de zaak. Een ‘fantostische’ lunch voor mezelf. Het Turkse brood paste perfect in de koekenpan. De tosti is afgeleid van een Cubano Sandwich. Twee keer vlees, twee keer kaas; een mega-unit!” Je smeert de tosti aan de buitenkant in met mayonaise, iets wat we misschien niet gewend zijn. “Mayo bevat 80% olie, azijn, ei en een heleboel smaak. Dit is perfect voor het bakken, de olie komt namelijk los. Boter verbrandt, mayo bakt fantastisch.”

Tips van Perry

Natuurlijk vroegen we Perry naar dé tips voor een heerlijke tosti: “Een goede tosti bak je in de pan. Geen streepjes van een tosti-ijzer, gewoon in een koekenpan. Gebruik goed brood, het liefst wit brood van de bakker. Bijvoorbeeld zuurdesem. Snijd het brood zelf, maar niet té dik. Belegen boerenkaas doet het altijd goed op en tosti, zorg voor een smeltende kaas met veel smaak. En misschien wel het belangrijkste, je hebt geduld nodig. Leer de pan en de vlam kennen. Heb je een dikke pan? Zet het vuur lager en neem de tijd. Dit geeft je ook meteen de kans om je eigen gerei thuis goed te leren kennen.”

En… Win, win, win!

Namens Job & Perry mogen we drie klootzak-proof kookboeken weggeven! Het enige wat je hoeft te doen is onderstaand formulier in te vullen. De winnaars krijgen persoonlijk bericht van ons. Meedoen kan tot 27 juli 2021. Kan je niet wachten? We verkopen het boek uiteraard ook in onze boekenshop.

(winactie gesloten)

 

een klootzak-proof kookboek

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: