Toen er een pickle-pers binnenkwam op onze redactie, moesten we eerst drie keer kijken wat het precies was. Natuurlijk zijn we bekend met ingelegde groenten, fan ervan zelfs, maar met een pers hadden we het nog nooit gemaakt. Het voordeel van pickles met een pers maken is dat ze veel sneller klaar zijn en er weinig zout nodig is. Fermentatie-expert Peter van Berckel geeft in zijn boek Tsukemono heerlijke pickle-recepten en vertelt meer over de pers.

Win een unieke pickleworkshop inclusief picklepers

Met welke groente wil jij aan de slag? Deel je pickleplan op instagram en maak kans op een pickle-pers t.w.v. €25,95 én deelname voor twee personen aan de pickle-pers-workshop van Peter van Berckel t.w.v. €138. Volg @foodiesmagazine op Instagram en reageer op de post over deze nieuwe keukentool.

Peter van Berckel. Tsukémono.
Rineke Dijkinga Books. 200 pagina’s. Prijs: 28,95 euro.
De winnaar wordt 13 maart bekendgemaakt en krijgt persoonlijk bericht.